Luominen ja Jeesuksen oleminen Jumalan tykönä ennen maailman luomista

Julkaissut Petteri Haipola  •  19.6.2016  •  Muokattu 5.2.2017

Olen sitä mieltä, että isä on luonyt yksin taivaan ja maan ja meren ja kaiken niissä olevan. Tämä on sanottu niin selvästi Raamatussa, että pidän tätä asiaa riittävän hyvin perusteltuna, jotta erehtymiselle ei jää juurikaan sijaa. (Jes 42:1-8; Apt 4:24-31; 17:22-31; Ilm 4:8-11)

Olen myös sitä mieltä, että Jeesus sai alkunsa äitinsä Marian kohdussa eikä hän ole ollut Jumalan tykönä elävänä olentona sitä ennen. Tämä asia on paljon vaikeampi perustella ja ymmärtää Raamatun kirjoitusten perusteella, mutta olen tästä asiasta kuta kuinkin niin varma kuin ihminen voi varma olla.

Raamatussa on käytetty sanaa "ihminen" vain sellaisista olennoista, jotka ovat saaneet alkunsa äitinsä kohdussa ja sitä ennen heitä ei ole ollut olemassa. Jeesus ei poikkea ihmisenä tässä asiassa muista ihmisistä, jotka ovat alkuisin samasta isästä ja ovat hänen veljiään. Ne Raamatun kohdat, joilla on perusteltu Jeesuksen olemista Jumalan tykönä ennen maailman luomista, on tulkittu katolisilta isiltä perityn opin mukaan virheellisesti.

Jumalan valtakunta blogissa on käsitelty tätä asiaa perusteellisemmin.

Jeesus kristus on herra ja ihminen ja hän on ihmisenä iankaikkinen kuningas, jota isä sanoo "jumalaksi" niin kuin muitakin ihmisiä, Moosesta ja Israelin tuomareita (2Moos 4:16; 7:1; 21:6; 22:8-9; 1Sam 2:25; Psa 82:1, 6; Joh 10:25-36)

Sivun alkuun