Lopun ajan profetiat

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 27.10.2011

Raamatun profetiat ovat todistus Jumalan vaikutuksesta pyhien kirjoitusten syntyyn. Osa profetioista on toteutunut, osa on vielä toteutumatta. Jumala näkee tulevaisuuteen ja on kertonut meille jo etukäteen koko ihmiskunnan kannalta tärkeimmät asiat tulevaisuudestamme. Me elämme nyt niin sanottuja "lopun aikoja", sillä Raamatun profetiat Kristuksen toista tulemusta edeltävistä asioista ovat hiljalleen täyttymässä. Israel on palannut ennustusten mukaan takaisin omaan maahansa ja itsenäiset kansallisvaltiot ovat nousseet esiin niin kuin puut puhkeavat lehteen ennen kesän tuloa. Jeesus saapuu pian tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, niin kuin hän on ennustanut. Olemmeko valmiita kohtaamaan Herran, niin että voimme seisoa hänen tulemuksessaan?

Herran tulemusta edeltää seurakunnan luopumus ja eksyminen pois alkuperäisestä kristinuskosta. Tälle ajalle on ominaista se, että perinteisistä kirkoista eronneet kristityt pelottelevat muita "porton" jäsenyydestä. Portolla tarkoitetaan silloin Herrasta luopunutta kristillisyyttä ja katolisen kirkon perustukselle rakentuvaa uskonnollis-poliittista maailmanjärjestelmää. Jos olet osallinen sen toiminnasta tai kuulut jäsenenä johonkin ekumeniaa harjoittavaan kirkkoon, pidetään sinua porton jäsenenä. Tulet pahimmassa tapauksessa osalliseksi hänen synneistään: saat saman rangaistuksen kuin mikä on kohtaava porttoa, kun peto tuhoaa sen ja polttaa sen tulessa. (Ilm. 17–18.)

Älä anna tällaisten uhkausten pelästyttää sinua. Jumala ei tuomitse meitä sen mukaan, missä nimirekisterissä meidän nimemme maan päällä ovat. Jos pidät sydämesi puhtaana etkä osallistu muiden synteihin, vaan pikemminkin nuhtelet niistä oman ryhmäsi tai kirkkosi sisällä, ei sinulla ole mitään hätää sielusi pelastumisen suhteen. Olet vapaa joko pysymään kirkossasi tai eroamaan siitä omantuntosi todistuksen mukaan. Jos koet tulevasi osalliseksi kirkkosi tai ryhmäsi vääristä opetuksista ja sen harjoittamista vääryyksistä olemalla osa sitä yhteisöä, niin hyvä: eroa sitten! Jos voit toimia ryhmäsi ja kirkkosi sisällä totuudessa ja rakkaudessa, ja tarvittaessa vaikka nuhdella muita heidän synneistään, niin hyvä sitten on: pysy sen jäsenenä! Mutta muista tämä: Jumala tuomitsee meitä sydänten mukaan, ei kirkkojen ja uskonnollisten ryhmien rajojen mukaan. (Apt. 8:20-24; 1. Tim. 4:16; Snl. 4:23) Jos nimesi on kirjoitettuna taivaassa Karitsan elämän kirjassa, niin sinä pelastut ja saat elää iankaikkisesti. (Luuk. 10:20; Ilm. 20:9-15)

Hakemisto

Sivun alkuun