Torinon käärinliina

Kirjoittanut Petteri Haipola  • heinäkuu 2009

Torinon käärinliina ei ole Jeesuksen käärinliina, koska se muodostuu yhdestä kappaleesta. Juutalainen hautaustapa oli se, että päässä oli oma hikiliinansa, ja kädet ja jalat käärittiin erikseen.

Johanneksen evankeliumi:
11:44 Ja kuollut tuli ulos, jalat ja kädet siteisiin käärittyinä, ja hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina.


19:40 Niin he ottivat Jeesuksen ruumiin ja käärivät sen hyvänhajuisten yrttien kanssa käärinliinoihin, niinkuin juutalaisilla on tapana haudata.


20:1 Mutta viikon ensimmäisenä päivänä Maria Magdaleena meni varhain, kun vielä oli pimeä, haudalle ja näki kiven otetuksi pois haudan suulta.
20:2 Niin hän riensi pois ja tuli Simon Pietarin luo ja sen toisen opetuslapsen luo, joka oli Jeesukselle rakas, ja sanoi heille: "Ovat ottaneet Herran pois haudasta, emmekä tiedä, mihin ovat hänet panneet."
20:3 Niin Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät ja menivät haudalle.
20:4 Ja he juoksivat molemmat yhdessä; mutta se toinen opetuslapsi juoksi edellä, nopeammin kuin Pietari, ja saapui ensin haudalle.
20:5 Ja kun hän kurkisti sisään, näki hän käärinliinat siellä; kuitenkaan hän ei mennyt sisälle.
20:6 Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä
20:7 ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä
.

Jumala kertoo meille sanassaan selvästi, ettei Torinon käärinliina ole Jeesuksen käärinliina. Me emme tarvitse tuollaisia näkyviä uskonvahvistuksia, mitä Torinon käärinliina yrittää olla. Pyhä Henki sydämissämme todistaa Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Kuvion leviäminen

Jos hierot kasvoihisi savea tai vesiliukoista väriä ja käärit liinan pääsi ympärille, niin että liina koskettaa kasvojasi joka kohdasta, ja käärit sitten liinan auki, niin kasvojesi kuva näkyy liinassa levinneenä eikä ikään kuin valokuvana tai taidemaalauksena, niin kuin kasvot Torinon kääreliinassa. Tämäkin todistaa sen puolesta, että Torinon käärinliina ei ole Jeesuksen käärinliina.

Petteri Haipola, heinäkuu 2009

Lue myös Petri Paavolan kirjoitus "Torinon käärinliina".

Sivun alkuun