Seksuaalisuus ja usko

Raamatun mukaan ihmisen seksuaalisuus on Jumalan lahja. Luoja käski ensimmäisiä ihmisiä olemaan hedelmälliset ja täyttämään maa. Sananlasku kehottaa miestä iloitsemaan nuoruutensa vaimosta ja hurmautumaan alati hänen rakkaudestaan. Saarnaaja ohjaa miestä nauttimaan elämää yhdessä vaimon kanssa, jonka Herra on hänelle antanut. (1Moos.1:25-28; Snl.5:15-20; Snj.9:9) Paavali neuvoo avioparia pysyttelemään yhdessä ja eroamaan toisistaan vain voidakseen olla vapaat rukoukseen (huomaa kuitenkin, että Paavali on tässä kohdassa ironinen vastatessaan korinttolaisten aiemmin esittämään kysymykseen siitä, "onko kristityn miehen lupa yhtyä porttoon?" 6:13...7:1..11). (1Kor.7:1-9) Kihlapari odottaa rakkaudesta palavana tulevaa aviovuoteen onnea. (Kork.v.) Näemme tästä kaikesta, että rakasteleminen avioliitossa on kaikin puolin hyvä ja Jumalan tahdon mukainen asia. Seksin harjoittamisen turvalliset rajat ovat avioliitossa. Milloin seksi sitten muuttuu synniksi: missä on kultaisen säännön mukaiset kohtuuden ja sopivuuden rajat, joihin Jumalan rakkaus voi yhtyä? Miten käy, kun seksiä aletaan harjoittaa avioliiton ulkopuolella? Onko se silloin vielä yhtä lailla Jumalan tahdon tekemistä vai ollaanko jo päädytty synnin puolelle?

On selvää, ettei kaikki seksin harjoittaminen ole hyvä asia. Osa on haureuden syntiä, aviorikosta, riettautta, irstautta ja vääränlaista himojen orjuutta. Tuskinpa kukaan kunnon ihminen pitää pornotähteä siveänä tai huoran ammattia tavoiteltavana ihanteena? On asioita, joista on häpeällistä edes puhuakaan. Luemme pahimmat tapaukset sanomalehdista tai näemme ne uutisista, missä suurimpia rikoksia käsitellään. Miten alas ihminen voikaan vajota seksin nälkänsä tyydyttämisessä! Mutta kukapa meistä olisi valmis tunnustamaan saman haureuden hengen vaikuttavan myös omaan sydämeemme, niin että lankeamme vähintäänkin ajatuksissa syntiä tekemään? Nykyajan länsimaisessa yhteiskunnassa on lähes mahdotonta säilyttää mielen puhtaus. Näemme kaikkialla ympärillämme tapojen turmeluksen ja haureuden vaikutuksen ihmisiin. Työpaikalla miehet eivät juuri mistään muusta puhukaan kuin seksistä ja naisista. Vieraita vaimoja himoitaan täysin avoimesti eikä sitä edes hävetä.

Seuraavat artikkelit voivat auttaa sinua löytämään Jumalan tahdon oman seksuaalisuutesi suhteen. On hyvä muistaa, että Jumala antaa ihmiselle pelkästään hyviä neuvoja ja käskyjä, kun tahtoo siunata heitä. Jos perinteinen kristittyjen käsitys siitä, että kaikki seksi avioliiton ulkopuolella on syntiä, on totta, niin silloin ihmisen on parasta tavoitella selibaattia ja seksistä pidättäytymistä niin kauan kuin se ei ole hänelle aviovuoteessa mahdollista. Jumalalla on silloin varattuna häntä varten jotain parempaa, läheisempi suhde Herraan Jeesukseen ja hyvä omatunto sen vuoksi, että hän on saanut vaeltaa kaikessa Jumalan tahdon mukaan. Mutta saastaisten ja irstaiden omatunto on tahrattu eikä se lähde puhtaaksi muuten kuin Karitsan verellä, syntien anteeksisaamisen kautta.

Kaikki me tarvitsemme syntien anteeksisaamista ja jatkuvaa uudistumista vanhurskasten mielenlaatuun, jotta voisimme pysytellä seksuaalisuuden alueella puhtaina ja elää siveästi sekä jumalisesti odottaessamme Herraa Jeesusta Kristusta saapuvaksi takaisin maan päälle.

Artikkelit

Tämä sivu on ladattu palvelimelta yhteensä laskuri kertaa 15.10.2008 jälkeen

Sivun alkuun