Jumalan seurakunta aloitussivu

Kirjoittanut Petteri Haipola  • 30. maaliskuuta 2010.

Käsittelen näillä sivuilla Jumalan seurakuntaa uuden liiton aikakaudella. Perustan näkemykseni seurakunnasta Uuden testamentin kirjoituksiin. Niistä näkee, että nykyinen hierarkkisen johtamisen malli ja kirkollinen tapa kokoontua jumalanpalveluksiin ei ollut alkuperäinen apostolien käyttöön ottama malli.

Jos Jumala suo, niin yhä useampi uskovien ryhmä ja yksittäinen uskovainen palaa takaisin apostoliseen seurakuntaelämään, jossa painopiste on vuorovaikutteisella rakentumisella Jumalan asumukseksi Hengessä, yhdeksi Jumalan temppeliksi. Silloin ohjelmapainotteinen edestä johdettu jumalanpalveluksen malli jää vähitellen kokonaan pois käytöstä.

Tämä ei tarkoita sitä, että seurakunnassa ei olisi vanhimpia ohjaamassa ja kaitsemassa Jumalan heille uskomaa laumaa, tai että kukaan ei voisi pitää kehotuspuheita, saarnata, opettaa, esittää lauluja tai runoja, jne. Kaikkea tätä on edelleen lupa tehdä pyhien keskuudessa, mutta ideana on se, että seurakunta lakkaisi toimimasta hierarkkisesti johdettuna organisaationa ja panostaisi entistä enemmän ihmissuhteisiin jäykän organisaation ja kaavamaisten jumalanpalvelusten sijaan.

Suosittelen, että luet ensin melko laajan artikkelin siitä, millainen Jumalan seurakunta on, ja jatkat vasta sen jälkeen muiden artikkeleideni lukemista. Mainittu artikkeli "Jumalan seurakunta eli Jumalan ekkleesia" löytyy tämän linkin takaa.

Muita opetuksiani seurakunnasta

Aiheesta muualla

Kristinusko-blogissa on kerrottu lyhyesti siitä, millainen seurakunta oli alussa, apostolien aikana.
http://kristinusko.wordpress.com/

Muiden kirjoituksia

Job Beresfordin artikkeleita suomeksi.

Sivun alkuun