Jumala

13-helmi-2010 04:53 PM Kirjoittanut Petteri Haipola

 

Jos olet kristitty ja etsit opetusta Jumalasta ja siitä, kuka ja millainen Jeesus kristus on, niin suosittelen sinua siirtymään suoraan sitä aihetta käsitteleville opetussivuille tästä linkistä.


Suurin osa maailman ihmisistä on kautta aikojen uskonut Jumalaan tai jumaliin. Jumalan olemassa oleminen on ilmeinen tosiasia. Ei tarvitse muuta kuin katsoa ympärilleen ja tutkia itseään, niin huomaa ennen pitkää väistämättä sen, että Jumala on kaiken luonut. Sen todistaa sisimmässämme oleva omatunto ja sisäinen oikeudentaju. Sen todistaa kaiken luodun tarkoituksenmukaisuus: kaikki luodut olennot todistavat Jumalan viisaudesta ja voimasta.

Jumalan tunteminen ei ole sama asia kuin opillisten määritelmien uskominen siitä, millainen Jumala on. Jumalan tunteminen ei ole mahdollista tutkimalla tieteellisesti Jumalaa, sillä Jumala ei ole ihmisten omin neuvoin tutkittavissa. Jumala on näkymätön, kuolematon ja iankaikkinen henki, jota ei voida ihmisten viisauden avulla löytää. Sen sijaan Jumala on nähnyt hyväksi pelastaa saarnauttamansa ristin sanan kautta ne, jotka uskovat hänen poikaansa Jeesukseen kristukseen, ja syntien anteeksisaamiseen hänen nimensä ja uhrinsa kautta.

Jumala on meidän isämme

 

Oletko miettinyt koskaan sitä, miten maailma on saanut alkunsa? Miten yhtään mitään voi olla olemassa?

Maailma ei ole syntynyt itsestään. Miten olisikaan voinut? Miten mitään voi syntyä tyhjästä itsestään, ilman älykästä suunnittelua ja kaiken olevaisen luojaa?

Millainen isä meillä on?

 

Maailmassa on ties kuinka monia eri uskontoja ja epäjumalia, joita jumalina palvotaan, mutta silti on olemassa vain yksi isä, josta kaikki on saanut alkunsa, ja yksi herra, jonka kautta kaikki on, ja yksi henki, joka kaikki kaikissa vaikuttaa.

Millainen on meidän taivaallinen isämme? Se, millainen käsitys meillä on Jumalasta, vaikuttaa hyvin paljon siihen, millaisia me itsekin olemme ja miten me elämme: miten käyttäydymme lähimmäisiämme kohtaan.

Kuka on Jeesus?

12-helmi-2010 12:56 AMKirjoittanut Petteri Haipola

 

Kristinusko eroaa kaikista uskonnoista siksi, että vain kristinuskossa on syntien sovitus ja syntien anteeksisaaminen Jumalan pojan uhrin kautta. On olemassa uskontoja, joissa uhrataan erilaisia uhreja epäjumalille, mutta ne eivät lepytä Jumalan vihaa, eivätkä tuo sovitusta synneistä. Siksi vain kristuksen kautta avautuu tie isän tykö taivaaseen, niin kuin on kirjoitettu:

"Jeesus sanoi hänelle: 'Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule isän tykö muutoin kuin minun kauttani.'" (Joh, 14:6)

"Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."" (Apt, 4:12)

Jumalassa on pelastus

 

Jumalalla on Raamatussa monta eri nimeä. Ehkä tärkein niistä on Jumalan pojan Jeesuksen nimi, joka sisältää isän Jumalan nimen, joka on Vanhan testamentin mukaan Jahve (5Moos 4:35, 39; 6:4, KR33 kääntää sanan Jahve sanalla "Herra"). Jeesuksen hepreankielinen nimi on Jeshua (Yeshua) tai sen pidempi muoto Jehoshua (Yehoshua). Hepreankieltä taitavien mukaan se nimi tarkoittaa "Jahve pelastaa" tai "Jahvessa on pelastus". Ei siis ihme, että Pietari julisti pyhän hengen saatuaan, että meillä ei ole pelastusta missään muussa nimessä kuin Jeesuksen kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. (Apt, 14:12)

Sivun alkuun