ETUSIVULLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 


Pinseritietoa

 

 

Pinseri on saksalainen rotu, joka polveutuu vanhoista eurooppalaisista suokoirista. Vuosisatojen ajan pinsereitä pidettiin Saksassa rotta- ja tallikoirina. Toisen maailmansodan aikana rotu oli vähällä kuolla sukupuuttoon. Sen aikainen Pinscher–Schnauzer-Klub:in pääjalostusneuvoja onnistui kuitenkin pelastamaan rodun muutaman sodan yli eläneen yksilön ja muutaman isokokoisen kääpiöpinserin avulla.

 

Monessa maassa pinseri on harvinainen rotu. Suomessa pinsereitä rekisteröidään nykyisin noin 40-60 yksilöä vuodessa. 

 

Pinseri on elegantti ja oppivainen seura- ja palveluskoira. Pinserin värit ovat punaruskean eri sävyt ja musta ruskein merkein (black&tan). Karva on lyhyt ja kiiltävä. Säkäkorkeus on 45-50 cm ja paino 11-16kg. Pinserit elävät 11-14-vuotiaiksi.

 

Pinseri on luonteeltaan tarkkaavainen, eloisa ja ystävällinen koira. Se ei ole herkkähaukkuinen. Pinseri on myös temperamenttinen ja aktiivitoimintaa vaativa rotu ja älykkäänä koirana se on mukava ja haastava koira esim. monipuoliseen harrastustoimintaan. Vuonna 1995 pinserit saivat osallistumisoikeuden palveluskoirakokeisiin. Rodulle sopivia lajeja ovat mm. agility, tottelevaisuuskoulutus, raunio, haku ja jälki.