Inehmo pääsivu  Laulujen alkuperä  Yhtye  Ohjelmisto  Esiintymiset  Levy  Lehtijutut  Projektit  Ota yhteyttä

 

Yhtye

Inehmon jäsenet ovat kaikki laulaneet koko ikänsä. Olemme pääkaupunkiseudulla asuvia, pitkään kansanmusiikin parissa viihtyneitä innokkaita harrastajia. Meitä yhdistää paitsi rakkaus laulamiseen myös kiinnostus kansankulttuuriin, kieliin ja luontoon. Kohtasimme Ehivaija-lauluryhmässä, joka aloitti toimintansa vuonna 1994 Sibelius-Akatemian opetusharjoitusryhmänä ohjaajanaan Anna-Kaisa Liedes. Inehmo erkaantui Ehivaijasta syksyllä 2003 etsimään omaa persoonallista ilmaisuaan. Samalla ryhdyttiin laatimaan sovituksia itse ja harjoittelemaan omatoimisesti. Nyt yhtyeellä on jo laaja ohjelmisto, josta osa on julkaistu CD-levynä.

  Riitta Bergroth
Filosofian maisteri (germaaninen filologia). Freelance-suomentaja, editori, tuntiopettaja.  Polkupyöräilevä joka paikan diletantti ja parantumaton humanisti. Kuuntelen mielelläni klassista musiikkia, erityisesti vanhaa espanjalaista ja katalonialaista. Harrastan myös gregoriaanista laulua.
  Mirja "Milla" Metsola
Antropologi. Dokumenttielokuvaohjaaja. Vuonna 2007 perustin MetsolaMedian. Ennen sitä, vuosina 1973-2007 tein elokuvia kameraa käyttävistä tutkijoista, ihmisen elämänkaaresta, kulttuurien vuorovaikutuksesta ja kansanmusiikista dokumenttiohjaajana Suomen Yleisradiossa. Konservatorion lauluopinnot jäivät kesken, mutta suomalais-ugrilainen minimalismi kolahti 1990-luvulla.  Viihdyn hyvin Lopen Myllypakassa ja luonnossa samoillen.
 
  Pipa Paljakka
Kielitieteilijä. Kansanmusiikissa minua kiinnostaa etenkin sata vuotta sitten eläneiden ihmisten elämänkokemus. Harrastan tuvalaista kurkkulaulua (ks. Suomen kurkkulaulajat ry.) ja musisoin myös Moldurga-duossa yhdessä Morten Abildsnesin kanssa. 

Kuvat:
Morten Abildsnes/
Virpi Sahi.

  Virpi Sahi
Maa- ja metsätaloustieteiden maisteri (ympäristöekonomia). Kansanmusiikille olen omistautunut mm. opiskelemalla Ala-Könni-opistossa Kaustisella lukuvuoden 2000-2001. Vuodesta 2007 toimin laulusolistina slaavilaista musiikkia esittävässä Shaika Balalaika -yhtyeessä. Venäjä on muutenkin lähellä sydäntäni, tein sen metsistä graduni. Olen osallistunut Seurasaari soi! -tapahtuman tekemiseen sekä esiintyjänä että mm. tuottajana (2008). Lisäksi harrastan sienestystä ja valokuvausta.