Inehmo pääsivu  Laulujen alkuperä  Yhtye  Ohjelmisto  Esiintymiset  Levy  Lehtijutut  Projektit  Ota yhteyttä

Petäjävesi 16.3.2005

Naistenpäivä ei ole koskaan liian myöhään  - Inehmo keikkui keskilattialla

Petäjäveden naistenpäivän konsertti ja runoilta järjestettiin seurakuntakodilla sunnuntaina, vaikka varsinaista päivää vietettiinkin jo tiistaina. Kansanlauluyhtye Inehmo ja lausuntataiteilija Eila Saarva osoittivat, että naistenpäivä ei koskaan voi olla liian myöhään, sillä kaikki päivät ovat naisten - niin vahvasti naisinehmot ovat elämässä kiinni kehdosta hautaan.

Inehmot ovat koonneet esityksensä Suomen ja sukukansojen runo- ja sävelperinteestä. Noin kolmasosa esityksistä on itse sovitettuja, toinen kolmannes traditionaalisia kappaleita ja viimeinen kolmannes oppiäiti Anna-Kaisa Liedeksen käsialaa. Laulutekstit ovat yleensä Suomen Kansan vanhojen Runojen aarteistosta ja sävelmät suomalaisugrilaisia, osa jopa alkuperäiskielellä esitettynä.

Inehmo kävi naisen elämän läpi ilossa ja surussa, arjessa ja juhlassa. Kansanlaulut olivat välillä herkkiä, välillä railakkaita ja rajujakin. huumori kulki punaisena lankana läpi ohjelmiston.

Lausuntataiteilija Eila Saarva valaisi hänkin naisen sielunmaisemaa halki elämän. Hän oli koonnut ohjelmiston lähes kolmenkymmenen eri kirjoittajan teksteistä, joihin mahtui niin kevyttä kuin puhuttelevaa.

Takaisin Lehtijutut-valikkoon >