Suomi | English

Uutiset | Linkkejä | Höömei-lehti

Uutiset

Helsingissä kurkkulaulukokous

Maanantaina 23.10.2017 kello 17 - 18 helsinkiläisessä kahvila Taikalampussa, Torkkelinkatu 21, pidetään kurkkulaulukokous. Kokoustetaan siitä, pitäisikö Suomen Kurkkulaulajat ry:n toimintaa elvyttää ja onko edellytyksiä järjestää ensi vuonna Kieku 20 vuotta -tapahtuma. Kokoonkutsuja Sauli Heikkilä. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa Facebookissa.

Hartyga Helsingissä 11.11.2017

Tuvalainen kurkkulaulua, freetä ja rokkia yhdistävä Hartyga-yhtye tulee Suomeen 11. marraskuuta. Newyorkilaisen Sun-Ra Arkestran kanssa yhteistyötä tehneen Chadaanan legendaarisen puhallinorkesterin kasvatteja villitsee useasti Suomessa vieraillut rock-konkari Albert Küvezin. Muita esikuvia ovat tuvalaisen rockin legenda, jo edesmennyt linnakundien Amyr Sanaa -yhtye, joiden kappaleita Hartygan ohjelmistossa on useita. Heinäkuisilla elävän musiikin festareilla kotikonnuillaan Chadaanassa yhtye esitteli juuri sitä intuitiivista shamaanimusiikkiperinteen hulluutta ja hulluttelua, joka Länsi-Tuvan musiikissa on parasta. Tässä tyylinäyte vuodelta 2016 ja 2017. Laulusolisti Nachyn Chöreve on laulanut aiemmin mm. Changyhaya-yhtyeessä, Sayanissa ja Tyva ensemblessa.

Konsertti on 11. marraskuuta 2017 klo 20:30–23:00 Kuudes Linja -soittoravintolassa. Liput (www.tiketti.fi) maksavat 15 - 21,50 EUR ja ikäraja on K-20.

Lisätietoa Facebookissa.

Tuvan kansallisorkesteri konsertoi netissä

Lauantaina 1.10. kello 20 Tuvan aikaa (UTC+7) eli kello 15 Suomen aikaa Tuvan kansallisorkesterin konsertti on kuultavissa internetin kautta ympäri maailmaa. Lippuja voi ostaa kansallisorkesterin nettisivuilta, missä on myös mainospätkiä kuunneltavissa. Maksuvälineeksi käy esim. Paypal.

Saulin sivuilla kurkkulaulu-uutisia

Sauli ylläpitää kurkkulaulu.fi -sivustoa. Sieltä löytyy lisää tietoa keikoista.

Kurkkulaulua Facebookissa

Facebook-ryhmissä keskustellaan kurkkulaulusta suomeksi ja englanniksi.

Yat-Khan levy ladattavissa

Suomessa toissa syksynä vieraillut Yat-Kha -yhtye on julkaissut uuden albumin. Sen voi ladata täältä.

Tyva Kyzyn levyjä

7.6.2013 Venäjän federaation Tuvan tasavallan pääkaupungissa Kyzylissä 15-vuotisjuhliaan viettää kurkkulauluyhtye Tyva Kyzy eli Tuvan tyttö. Tämän Suomessa maaliskuussa 2009 vierailleen yhtyeen levyä saa ostaa. Kysy info-osoitteesta

Katso Youtube-video Sainkhon konsertista

Tuvalaisen Sainkho Namtchylakin konsertista Malmitalolla on nyt videomateriaalia Youtube-sivustolla. Suora linkki videoon.

Kurkkulauluaiheisia, yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin liittyviä uutisia

Liity sähköpostilistallemme ja saat ensikäden tietoa alan tapahtumista.
Laita postia osoitteella