Pitäjänmäen VPK
Vapaaehtoista palokuntatoimintaa vuodesta 1908

Palokunnan talo

Pitäjänmäen VPK on Helsingin läntisin sopimuspalokunta. VPK on suorittanut palo- ja pelastustoimintaa vuodesta 1908 ja on siten helsinkiläisistä sopimuspalokunnista neljänneksi vanhin. Nykyisin toimimme Helsingin Pelastuslaitoksen reservipalokuntana.

Toiminnan turvaamiseksi palokunta suorittaa erilaisia työtehtäviä kuten puiden kaatamista ja palovartiointeja. Lisäksi VPK:n asemalla sijaitsevat viihtyisät kokous- ja saunatilat ovat kaikkien kiinnostuneiden vuokrattavissa.

Asemamme sijaitsee osoitteessa Viinentie 6. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Tiesitkö?
Tulipaloissa tappavinta ei ole itse tuli, vaan palamisesta tuleva myrkyllinen, kuuma savu. Savun sisältämä häkä imeytyy verenkiertoon yli 200 kertaa happea tehokkaammin johtaen nopeasti tajuttomuuteen ja kuolemaan tulipalotilanteessa.

Palovaroitin havaitsee savun muodostuksen jo tulipalon alkuvaiheessa ja antaa lisäaikaa sammutukseen ja pelastautumiseen.

Tarkista siis palovaroittimesi toimintakunto säännöllisin väliajoin ja kysy - piippaako sinulla?


Pitäjänmäen VPK ei kerää verkkosivujensa kautta kävijöiden henkilökohtaisia tietoja tai aseta käyttäjien tietokoneille evästeitä.

Palokunta suorittaa verkkosivujensa kävijämääräseurantaa sekä kävijöiden sivukohtaisia käyntejä Google Analytics -koodilla. Seurannan tarkoituksena on saada tietoa seuraavista tekijöistä:

  • Uniikit kävijät, määrällisesti
  • Palaavat kävijät, määrällisesti
  • Käytetty internetselain
  • Käyttöjärjestelmä
  • Palveluntarjoaja
  • Sijainti, kaupungin tarkkuudella (esim. "Helsinki")
  • Liikenteen lähteet, miltä sivuilta palokunnan sivuille on tultu (linkki vai suora osoite)
  • Hakusanat, joilla sivulle on tultu
  • Eniten vieraillut sivut

Tallennetut tiedot ovat kolmannen osapuolen (Google Oyj) hallinnassa ja säilytyksessä. Sivuston ylläpitäjä pääsee selaamaan tallennettuja tietoja. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille tai käytetä muihin kuin yllä oleviin tarkoituksiin.

Google Analytics mahdollistaa kävijäseurannan iän ja sukupuolen tarkkuudella, mutta palokunta ei ole aktivoinut näitä palveluita käyttöönsä. Jos liikenneseurannan asetuksiin tulee muutoksia, niistä tiedotetaan tällä sivulla.

Nämä asetukset ja ohjeet astuvat voimaan 22.3.2014 ja ovat voimassa toistaiseksi. Käyttämällä verkkosivujamme hyväksyt edellä olevien tietojen tallentamisen.

Pitäjänmäen VPK 2019, made with Bootstrap.