Rastin miehet tappoivat akan Ruotsissa

Ykkösjuokkue Rånesisssä

Mistään veriteosta ei tietenkään ollut kyse, vaan tämä perinteinen ilmaus kuvaa parhaiten Paimion Rastin miesjoukkueen tunnelmia viidennen sijan tuoneen sunnuntaisen Rånäs-viestin maalissa Rimbossa Ruotsissa. Tapettavia akkoja oli parikin; viime vuonna samaisessa kisassa joukkue romahti katastrofaalisesti, kun yksi rasti meinasi unohtua käymättä ja tämän kevään aiemmissa viesteissä Tanskassa ja Ruotsissa on miehillä ollut pahoja käynnistysvaikeuksia.

Rånäskavlenin viides sija tuli tässä viisiosuuksisessa kilpailussa joukkueella Matti Tahvonen, Matti Sipponen, Mika Lyytikäinen, Juuso Lindeqvist ja Juha Suominen. Rastin joukkue pysyi mukana kärkituntumassa koko kilvan ajan, mikä nykypäivänä onkin ehdoton edellytys hyville sijoille. Ero voittaneeseen ruotsalaiseen Järfälla OK:hon oli maalissa kahdeksan minuuttia ja viides sija varmistui, kun joukkueen ankkuri Juha Suominen kukisti tiukassa loppukirissä IFK Lidingön 22-vuotiaan Linus Kaisajuntin, joka pari vuotta sitten kuljetti Tre Kronor -paitaa nuorten MM-kisoissakin.

Ankkuriosuuden alku lupaili jännittävää loppuratkaisua, kun viisi joukkuetta lähti maastoon aivan yhtä matkaa. Ratamestarin hajonnat kuitenkin purivat ja joukkueet erkaantuivat toisistaan. Kahdeksan minuutin takaa-ajoasemasta Suominen onnistui puristamaan kolmen joukkueen ohi ja varmistamaan parhaan suomalaisjoukkueen tittelin Paimioon. Muista suomalaisista Pargas IF oli 16, Ikaalisten Nouseva Voima 22. ja Angelniemen Ankkuri 32.

Rastin tason leveyttä osoittaa se, että seuran kakkosjoukkue oli vielä kahden osuuden jälkeen Jaakko Röytiön ja Markus Lindeqvistin voimin ykkösen edellä. Eikä ykkösen miehillä todellakaan ollut mennyt huonosti! Janne Tranberg, Hannu Hjelm ja Jarno Paavola toivat joukkueen maaliin lopulta sijalla 35.

Lauantaina ennen Rånäskavlenia viriteltiin kisavirettä Upplannin Lännassa käydyssä henkilökohtaisessa kilpailussa. Siinä Matti Tahvonen ja Markus Lindeqvist ottivat 20-vuotiaiden poikien sarjassa kaksoisvoiton Rastille ja Juha Suominen oli miesten kolmeen ryhmään jaetussa pääsarjassa oman ryhmänsä neljäs.

Hyvältä siis näyttää Rastin miesten suunnistuskunto ja kun muistetaan, että viikkoa aiemmin Hallannin Varbergissa Rastin naiset olivat yhdeksännellä tilalla Skånen perinteisessä 4-damma-viestissä, voidaan siirtyä luottavaisin mielin myös kotimaan metsissä käytäviin kilpailuihin. Niistä ensimmäisenä on Suomen viestiliigan avausosakilpailu Kevätyön viesti Naantalin Luonnonmaalla ensi viikonvaihteessa (16.-17.4.). Kisa alkaa perjantaina kolmella (miehet) tai yhdellä (naiset) yöosuudella ja jatkuu tauon jälkeen lauantaiaamuna kolmella päiväosuudella, joihin lähdetään takaa-ajolähdöllä. Sunnuntaina 18.4. ovatkin vuorossa omat Silja-rastit, jossa paimiolaiset häärivät järjestäjien puolella.


[Yleistä] [Kilpailut] [Tiedotukset] [Kalenteri] [Valmennus] [Oravat]
[Peimarin Rastit] [Kartat] [Sähköposti ] [Linkit] [Palaute] [Etusivu]


Tämän sivun sisällöstä vastaa Maik