Viikunapuu
Sisältö:

Johdanto

Kuka Jeesus on?
On vain yksi tosi Jumala
Jumala on suurempi kuin Jeesus
Jumala ja Jeesus ovat yhtä
Vain Jumala voi antaa syntejä anteeksi?
Sanooko Tuomas Jeesusta Jumalaksi?
Oliko Jeesus hyvä?
Jumalan Poika
Jeesus oli jo aikojen alussa
Kutsuiko Jeesus itseään Jumalan nimellä?
Messias
Vapahtaja
Välimies, puolustaja
Ylipappi
Onko Jeesus kolmas persoona?


Kuka on Jeesuksen opetuslapsi?
Kaste
Pyhän Hengen kaste
Jeesuksen sanassa
Keskinäinen rakkaus
Uudesti syntynyt Jumalan lapsi


Kuka pelastuu?
Anteeksianto
Parannus
Vanhurskaat
Synti
Mitä tarkoittaa usko?
Onko teoilla merkitystä?
Mikä helvetti on?

Miten Jeesuksen opetuslapsen tulisi elää?
Mooseksen laki
Uhraaminen
Orjien pito
Tuomitseminen
Jumalanpalvelus
Ruokailu
Pappeus
Toinen käsky
Uusi käsky

Jumala

Raamattu
Miksi uskoa?
Onko Raamattu ristiriitainen?


16.11.2011
Jumala ja Jeesus ovat yhtä

Jeesus sanoo olevan yhtä Jumalan kanssa. Se usein tulkitaan tarkoittamaan, Jeesus on Jumala. Edellisten Raamatunkohtien perusteella se ei kuitenkaan voi olla totta, ilman ristiriitaa. Mitä siis tarkoittaa kun Jeesus sanoo:

Minä ja Isä olemme yhtä.
Joh. 10:30

Tuo usein ymmärretään niin, että Jeesus on Jumala. Jotta tämän voi ymmärtää oikein, pitää tietää, mitä Jeesus tarkoittaa yhtä olemisella. Yhtä olemista Jeesus selventää seuraavissa kohdissa.

Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin.
Joh. 17:11

että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
Joh. 17:21

Jos me olemme yhtä Jumalan kanssa, kuten Jeesus on yhtä Jumalan kanssa, olemmeko Jumalia? Mielestäni Jeesus ei ainakaan niin tarkoita. Ja mielestäni on selvää, etteivät Jeesuksen opetuslapset ole Jumalia, vaan yhtä yhden Jumalan kanssa. Mitä se sitten tarkoittaa? Sitä, että tekomme, sanamme ja ajatuksemme ovat yhtä. Että rakastamme kuten Jeesus rakasti.

Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee.
Joh. 5:19

Niin Jeesus sanoi heille: "Kun olette ylentäneet Ihmisen Pojan, silloin te ymmärrätte, että minä olen se, joka minä olen, ja etten minä itsestäni tee mitään, vaan puhun tätä sen mukaan, kuin minun Isäni on minulle opettanut. Ja hän, joka on minut lähettänyt, on minun kanssani; hän ei ole jättänyt minua yksinäni, koska minä aina teen sitä, mikä hänelle on otollista."
Joh. 8:28-29


 english  suomi
 
Seuraava Alkuun