Viikunapuu
Sisältö:

Johdanto

Kuka Jeesus on?
On vain yksi tosi Jumala
Jumala on suurempi kuin Jeesus
Jumala ja Jeesus ovat yhtä
Vain Jumala voi antaa syntejä anteeksi?
Sanooko Tuomas Jeesusta Jumalaksi?
Oliko Jeesus hyvä?
Jumalan Poika
Jeesus oli jo aikojen alussa
Kutsuiko Jeesus itseään Jumalan nimellä?
Messias
Vapahtaja
Välimies, puolustaja
Ylipappi
Onko Jeesus kolmas persoona?


Kuka on Jeesuksen opetuslapsi?
Kaste
Pyhän Hengen kaste
Jeesuksen sanassa
Keskinäinen rakkaus
Uudesti syntynyt Jumalan lapsi


Kuka pelastuu?
Anteeksianto
Parannus
Vanhurskaat
Synti
Mitä tarkoittaa usko?
Onko teoilla merkitystä?
Mikä helvetti on?

Miten Jeesuksen opetuslapsen tulisi elää?
Mooseksen laki
Uhraaminen
Orjien pito
Tuomitseminen
Jumalanpalvelus
Ruokailu
Pappeus
Toinen käsky
Uusi käsky

Jumala


Raamattu
Miksi uskoa?
Onko Raamattu ristiriitainen?16.11.2011
Miten Jeesuksen opetuslapsen tulisi elää?

Onko Jeesuksen opetuslapsen toimittava Mooseksen lain mukaan? Tai pitääkö Jeesuksen opetuslapsen noudattaa joitain muita sääntöjä? Vaaditaanko joitain tekoja? Ei varsinaisesti, koska Jeesuksen sanojen mukaan hän ei tuomitse, jos ei tottele Jeesusta. Tuomio tulee siitä, jos ei vastaan ota Jeesuksen sanoja. Vanhurskaat saavat ainoastaan ikuisen elämän. Ja käytännössä vanhurskaus on kuin mielentila, jossa henkilö kuulee Jumalaa, tai henkilöä, joka puhuu Jumalan sanoja, kuten Jeesus.

Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman. Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
Joh. 12:47-48

Raamatussa sanotaan, jopa niin, että kaikki on luvallista kristityille. Mutta on syytä huomata, kaikki ei ole hyväksi, eikä siksi ole välttämättä järkevää tehdä ihan mitä vaan.

Kaikki on minulle luvallista, mutta ei kaikki ole hyödyksi; kaikki on minulle luvallista, mutta minä en saa antaa minkään itseäni vallita.
Ensimmäinen kirje korinttilaisille 6:12

"Kaikki on luvallista", mutta ei kaikki ole hyödyksi; "kaikki on luvallista", mutta ei kaikki rakenna.
Ensimmäinen kirje korinttilaisille 10:23

Tarkoittaako tämä sitten sitä, että Jeesuksen opetuslapset (=kristityt), voivat toimia miten vaan? Periaatteessa kyllä, mutta kaikki ei ole silti hyvää ja jos rakastaa Jeesusta, pitää sen, mitä hän käski. Ja Jeesuksen sanojen perusteella, Jeesus puhui sen, mitä Jumala oli käskenyt puhumaan. Raamatun perusteella ei ole mitään pakkoa toimia tietyllä tavalla. Mutta jos olet uudestisyntynyt ja vanhurskas, haluat tehdä sen mikä on oikein, koska rakastat Jumalaa. Ja Jumalaa rakastat silloin siksi, että hän on rakastanut ensin.

Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni.
Joh. 14:15

Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;
Ensimmäinen Johanneksen kirje 5:3

Rakkaus Jumalaan ohjaa hyviin tekoihin. Ja henkilö, joka rakastaa Jumalaa yrittää olla tekemättä vääryyksiä ja vastoin Jumalan tahtoa. Tästä johtuen lain suurin käsky on rakastaa Jumalaa.

Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
Mat. 22:37-39

Vaikka Jeesus ei omien sanojen mukaan tuomitse niitä, jotka eivät tee hänen sanojen mukaan, olisi niiden mukaan toimiminen kuitenkin hyvä asia.

Jokainen, joka tulee minun tyköni ja kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan – minä osoitan teille, kenen kaltainen hän on. Hän on miehen kaltainen, joka huonetta rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle; kun sitten tulva tuli, syöksähti virta sitä huonetta vastaan, mutta ei voinut sitä horjuttaa, sillä se oli hyvästi rakennettu. Mutta joka kuulee eikä tee, se on miehen kaltainen, joka perustusta panematta rakensi huoneensa maan pinnalle; ja virta syöksähti sitä vastaan, ja heti se sortui, ja sen huoneen kukistuminen oli suuri."
Luuk. 6:47-49

Jos haluaa olla Jeesuksen opetuslapsi ja toimia Jeesuksen opetuksen mukaan, seuraavissa kohdissa on vähän tarkemmin siitä, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Mooseksen laki
Uhraaminen
Orjien pito
Tuomitseminen
Jumalanpalvelus
Ruokailu
Pappeus
Toinen käsky
Uusi käsky english  suomi

Seuraava
Alkuun