Viikunapuu
Sisältö:

Johdanto

Kuka Jeesus on?
On vain yksi tosi Jumala
Jumala on suurempi kuin Jeesus
Jumala ja Jeesus ovat yhtä
Vain Jumala voi antaa syntejä anteeksi?
Sanooko Tuomas Jeesusta Jumalaksi?
Oliko Jeesus hyvä?
Jumalan Poika
Jeesus oli jo aikojen alussa
Kutsuiko Jeesus itseään Jumalan nimellä?
Messias
Vapahtaja
Välimies, puolustaja
Ylipappi
Onko Jeesus kolmas persoona?


Kuka on Jeesuksen opetuslapsi?
Kaste
Pyhän Hengen kaste
Jeesuksen sanassa
Keskinäinen rakkaus
Uudesti syntynyt Jumalan lapsi


Kuka pelastuu?
Anteeksianto
Parannus
Vanhurskaat
Synti
Mitä tarkoittaa usko?
Onko teoilla merkitystä?
Mikä helvetti on?

Miten Jeesuksen opetuslapsen tulisi elää?
Mooseksen laki
Uhraaminen
Orjien pito
Tuomitseminen
Jumalanpalvelus
Ruokailu
Pappeus
Toinen käsky
Uusi käsky

Jumala

Raamattu
Miksi uskoa?
Onko Raamattu ristiriitainen?

16.11.2011
Raamattu

Miksi uskoa?

Moni saattaa kysyä, onko Raamatulle todisteita? Miksi uskoisin mitä Raamattu sanoo? Voi olla, ettei olemassa ole yhtään todistetta, jota ei voisi kiistää. Luultavasti kaiken voi kiistää, jos ei halua uskoa. Ymmärrän jos et usko mitä Raamattu kertoo, jos et ole nähnyt sen olevan totta.

Mutta ajattelen myös, ettei ole tarpeellista tietää enempää kuin se, minkä Raamattu kertoo, tässä asiassa. Tieto siitä, mitä Jumala haluaa meidän olevan riittää. Jumala haluaa meidän olevan vanhurskaita. Jos et halua olla vanhurskas, silloin kun et varmasti tiedä onko Jumalaa, ei ole juuri merkitystä, vaikka tietäisit paremmin Jumalan olevan. Jos tieto ei tee sinusta vanhurskasta, se ei ole kovinkaan hyödyllistä, ikuisen elämän näkökulmasta.

Tästä johtuen riittää kun tietää mitä Jumala odottaa ja tietää, että se mitä hän sanoo, on hyvä. Sen tiedon avulla voit päättää, hyväksytkö asian vai et. Kysymys on valinnasta hyvän ja pahan välillä. Ja sen valinnan kannalta ei ole merkitystä tietääkö olemassaolosta varmasti. Paras syy uskoa Raamattua on, että sen ilmoitus on hyvä ja johtaa hyviin asioihin.

Ei ole tarpeellista uskoa Jumalan olemassaoloon. Se ei tee automaattisesti uskolliseksi Jumalalle. Ja kuuliaisuutta meiltä odotetaan, koska se on hyvä ja johtaa hyvin elämiseen. Tästä johtuen suosittelen tutkimaan Raamattua ja päättämään haluaako elää sen mukaan.

Onko Raamattu ristiriitainen?

Moni ajattelee Raamatun olevan ristiriitainen. Mutta minun kokemukseni mukaan se riippuu aina lukijan tulkinnasta ja oletuksista. Siksi ajattelen, ettei Raamattu ole objektiivisesti ajateltuna ristiriitainen, mutta subjektiivisesti katsottuna se voi joskus olla ristiriitainen.

 english  suomi


Alkuun