Nassen ensimmäinen pentue
Päivänsäde "Säde", Puuskatuuli "Tuuli", Poutapilvi "Pilvi" ja
Pyrypoika "Pyry"

Nassen ensimmäinen pentue syntyi 6.7.1984.
Tälle sivulle olen koonnut muutamia kuvia vanhemmista ja pentuajoista.
Kuvat on skannattu paperikuvista, joiden värit ovat jo osittain
haalistuneet.


NUORESTA PARISTA VANHEMMUUTEEN


Nassesta ja Piipistä tuli heti erottamattomat.
Jo parin viikon kuluttua Nassen tulosta ne alkoivat puuhata perheenlisäystä.


Ihanaa yhdessä.Onnellista unta.Päivää ennen pentujen syntymää.


KOKO PENTUE YHDESSÄ


Tämän pentueen syntymästä ottamiani kuvia olen käyttänyt kirjoittamissani artikkeleissa "Miten Karvinen sai ensimmäiset pentunsa???" (Kissa 3-4/85) ja "Kissan lisääntyminen, osa III" (Serry 4/1996).Vastasyntyneet.Isä osallistui aktiivisesti.Neliviikkoiset pennut.
Etualalla Pilvi, vasemmalta Tuuli, Säde ja Pyry.Päiväunilla vasemmalta: ottotyttö maalaiskissa Raita ja sen
kaverina Tuuli, imemässä Pyry, taustalla Pilvi ja emon kainalossa Säde.Isä ja tyttäret.


SÄDE, hopeatiikeri

Säde ei käynyt näyttelyissä paria kertaa enempää, mutta sai yhden oman pentueen sijoituskissana ollessaan. Säde olikin sisaruksista ainoa, joka sai omia jälkeläisiä. Säteellä on oma sivu, jonne pääset klikkaamalla tästä tai Omat kissat -sivun kautta.Säde ja Tuuli neljän viikon ikäisinä.Säde kahden kuukauden ikäisenä.Säde.Elviira-mummu alkoi imettää pentuja, kun emo vieroitti ne.
Tässä yhteinen hetki Säteen kanssa.


TUULI, ruskeatiikeri

Tuuli oli kaunis ja kiltti ruskeatiikerityttö. Se kävi näyttelyissäkin hyvällä menestyksellä. Tuuli sai sittemmin kumppanikseen mustasavun Aarteen, josta voit lukea lisää Pentueet -sivun Nassen toisen pentueen linkistä.


Tuuli neliviikkoisena.Tuuli totisena.Piippi ja Tuuli.Tuuli on oppinut isänsä ja setänsä lapsuusaikojen leikin.Tuuli oli rodun paras aikuinen Turussa 13.-14.4.1985.


PILVI, mustasavu

Pilvi oli kaunis mustasavu. Se kävi näyttelyissä hyvällä menestyksellä. Pilvi sai sittemmin hyväksi kaverikseen mustan Seljan, josta voit lukea lisää Pentueet-sivun Elviiran kolmannen pentueen linkistä.Pilvi piilosilla.Pilvi piilosilla 2.Pilvi kurkkii olkapään yli.


PYRY, musta

Pyry oli upea kiiltävän musta ja suurikokoinen poika. Se kävi näyttelyissä International Premior -titteliin asti, joka tuolloin oli korkein mahdollinen näyttelyarvo.Elviira-mummu, Nasse-mamma ja Pyry.Pyry juuri ennen muuttoaan uuteen kotiin 30.10.1984.Pyry kesällä 1985.Pyry nauttii kesän lämmöstä 1985.Pyry ensimmäisessä näyttelyssään Jyväskylässä 7.-8.9.1985. Tuloksena CAP ja rodun paras kastraatti.


TYYTYVÄISET VANHEMMAT


Piippi ja Nasse ovat tyytyväisiä hienosta pesueestaan,
joka on valmis muuttamaan omiin koteihinsa.
Kahdenkeskinen hetki.