Miska

punatabby - valkoinen kotikissa

Miska oli ensimmäinen kissani. Se oli syntynyt saunan alla hylätyn kesäkissan pentueessa ja tuli minulle syyskesällä 1979.

Halusin oppia hoitamaan Miskaa mahdollisimman hyvin ja arvelin, että rotukissayhdistyksestä varmasti saisi neuvoja ja tarvittaessa apuakin. Soitin rotukissayhdistyksen neuvontanumeroon syksyllä 1979. Miska ja tämä puhelu olivat alku nyt jo yli kolmekymmentä vuotta jatkuneelle kissaelämälleni.Miska ulkoilee kesällä 1980.


Miska oli luonteeltaan kaksijakoinen: toisaalta se säilytti hyvinkin rajun villeyden varhaisista pentukokemuksistaan, toisaalta se oli kiltti ja hellä kaveri. Sen leikit pysyivät rajuina ja erityisesti muita kissoja ja pentuja se suorastaan piinasi yllätyshyökkäyksillä ja kovilla otteilla. Miska oli välillä "jäähyllä" vanhempieni luona ja viihtyi aina selvästi paremmin ainoana kissana. Lopulta se sai erinomaisen kodin ja ihmistensä jakamattoman huomion ja eli korkeaan ikään asti. Olen Miskalle kiitollinen kaikista yhteisistä iloista ja koettelemuksista, jotka ovat näiden kissallisten vuosikymmenten aikana monta kertaa osoittautuneet korvaamattomiksi.


Lisää kuvia Miskasta
Miska tarkkana
Miska peseytyy
Miska ja Elviira 1981

Miskalla oli omia leikkejään, joista voit katsoa kuvia täältä.
Miskasta ja Elviirasta voit katsoa kuvia täältä.