EP Kissankellon Weikka Vesseli
"Piippi"

ruskeatiikeri eurooppalainen EUR n 23, s. 19.8.1983 - 14.5.1990, rek.no SRK 11513 K

isä:IC & PR Tiukulan Timi "Timi", EUR n, SRK 11134 K
emo: EC Kontukatin Elviira "Elviira", EUR ns 23, SRK 10948 K

Piippi sai nimensä siitä, että se keskusteli ääneen kanssani. Se saattoi istua vaikkapa pöydän kulmalla, katsoa minua intensiivisesti silmiin ja naukua vivahteikkaalla, melko korkealla äänellä. Vastasin sille, ja se puolestaan jatkoi keskustelua. Keskustelut olivat päivittäisiä ja kestivät yleensä useita minuutteja.

Piipille syntyi yksi pentue vuonna 1984 sille varta vasten hankitun morsiamen Kontukatin Helmi-Orvokin eli Nassen kanssa. (Pentueesta voit lukea lisää pentueet -sivulta). Tuolloin oli vielä tavallista yhdistää eurooppalaisvärejä melko vapaasti. Olin itse kuitenkin vakuuttunut, että hopeakasvatuksessa ei pitäisi käyttää ruskeaa, koska tavoitteena oli ja on mahdollisimman puhdas hopeaväri. Toimin siis tietoisesti toisin, sillä halusin "talteen" Piipin hyvät ominaisuudet hopeakissoihini. Piipin jälkeläisistä vain yksi jatkoi sukua ja sen jälkeläisistä jälleen yksi - linja alkoi siis melko ohuesti, mutta vaikuttaa edelleenkin monissa eurooppalaislinjoissa.

Piippi teki vaikuttavan näyttelyuran yhdessä veljensä Willen kanssa. Piippi valmistui Eurooppa Premioriksi ensimmäisenä suomalaisena eurooppalaiskissana 18. - 19.3.1989 pidetyssä näyttelyssä. Wille puolestaan valmistui toisena noin vuotta myöhemmin eli 3. - 4.2.1990 pidetyssä näyttelyssä.

Piipillä oli useita sijoituksia Suomen Kissaliitto (ennen Suomen Rotukissayhdistysten Keskusliitto) SRK r.y:n Vuoden kissa -tilastoissa. Saavutukset olivat merkittäviä, sillä Vuoden Kissa -kisan kaikkiin osiin osallistuivat kaikenrotuiset kissat kategoriasta riippumatta. Wille oli jaetulla kymmenennellä sijalla vuoden nuori vuonna 1984. Vuoden kastraatti se oli neljännellä sijalla vuonna 1986 ja jaetulla yhdeksännellä sijalla vuonna 1985. Suomen Eurooppalaiskissarengas SER-FER r.y:n Vuoden paras kastraatti Piippi oli vuonna 1988 (jaettu ensimmäinen sija Willen kanssa) ja vuonna 1989.

Valitettavasti Piippi sairastui vakavasti ja eli vain hieman alle seitsemänvuotiaaksi.


Lisää kuvia Piipistä
Piippi kolmen viikon ikäisenä
Piippi kolmen kuukauden ikäisenä
Piippi neljän kuukauden ikäisenä
GIP Kissankellon Weikka Vesseli oli rodun paras eurooppalainen ja paras lyhytkarvakastraatti PIROKin näyttelyssä helmikuussa 1986
Piippi ja Saukku
Wille ja Piippi viettävät syntymäpäivää
Piippi neljävuotiaana

Kuvasarja Piipistä ja kavereista joulukuusileikeissä

Useita kuvia Piipistä lempipaikallaan

Piipin veljien ja pentuaikojen kuvia löydät myös tästä linkistä.