Pyry


siperianhusky mix, rekisteröimätön
syntynyt 12.11.2010

Pitkän haaveilun ja harkinnan jälkeen perheeseen liittyi tammikuussa 2011 koiranpentu. Pentu oli nimetön meille muuttaessaan, mutta parin päivän tutustumisen jälkeen se sai nimekseen Pyry. Nimen taustalla on Pyryn rotu/rodut, sen vetokoiralle ominainen vauhti ja tälle sen ensimmäiselle talvelle tyypilliset toistuvat lumipyryt. Pyry on suurimmaksi osaksi siperianhusky ja siltä se myös näyttää. Sen toisen vanhemman taustassa on kuitenkin myös alaskanmalamuuttia.Pyry valitsi heti oman huopansa ja turvapaikan sohvan vierestä.
Toinen päivä meillä omassa kodissa.

Pyry on kasvanut hurjaa vauhtia. Se painoi meille tullessaan noin viisi kiloa ja kuukaudessa paino reilusti tuplaantui. Säkäkorkeutta ja lihasmassaa on myös kertynyt hyvää vauhtia ja nyt voi jo saada aavistuksen, miten suuri koira siitä vielä kasvaa.

Pyry ja kissat ovat tehneet tuttavuutta keskenään alusta asti uteliaina ja hyväntahtoisina. On ollut kiehtovaa seurata, miten ne ovat opetelleet kommunikoimaan keskenään. Yhteisymmärryksen syntyminen kun ei osapuolten hyvästä tahdosta huolimatta ole aina ihan yksinkertaista, toisen kielen ja "kulttuurin" ymmärtäminen vaatii välillä ponnisteluja.

Oheiset kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:


Pyryn ensimmäinen ilta meillä. Liia osallistuu leikkiin.Sissi otti heti "setämiehen" roolin ja alkoi opettaa Pyryä kissojen tavoille. Opetuksen lomassa lapsen täytyy välillä välillä ottaa päiväunet, setämies valvoo unta.Myös Freya valvoo vuorollaan tarkkana pennun unta.Lilli nukahti itsekin vauvaa nukuttaessaan...Isoäiti Maisa ja tyttärentytär Lilli kylki kyljessä, uni maistuu kaikille.


Iinakin on tehnyt aktiivisesti tuttavuutta Pyryn kanssa, mutta kamera ei ole ollut silloin käsillä. Iina ei nimittäin nukahda kesken kaiken... ja kuten eläinten kanssa muutenkin, on helpompaa kuvata nukkumis- kuin touhutilanteita.


Lisää kuvia Pyrystä:
Pyry ulkoilee
Pyry ja Sissi sohvalla
Pyry ja Suvi sohvalla