PR Kissankellon Sauhupetteri
"Saukku"

mustasavu eurooppalainen EUR ns, 26.10.1982 - 14.12.1999, rek.no SRK 11288

isä:PR Frigus Sini-Sami "Sami", EUR a 23, SRK 11013 K
emo: EC Kontukatin Elviira "Elviira", EUR ns 23, SRK 10948 K

Saukku syntyi emonsa Elviiran ensimmäisessä pentueessa, joka oli myös ensimmäinen kissapentue, jonka syntymässä sain olla mukana. Siihen sisältyi sopivasti dramatiikkaa: ensimmäisen pennun syntymästä oli kulunut jo monta tuntia ja selvästi ainakin yksi pentu oli vielä tulossa, mutta sitä ei vaan kuulunut. Sekä emo että minä olimme jo uuvuksissa, joten haimme eläinlääkärin apua. Saukku syntyikin sitten kuljetuskopassa autossa matkalla takaisin kotiin.

Saukku muutti luovutusiässä uuteen kotiin. Kävin silloin tällöin katsomassa sitä, ja silloin se jutteli suureen ääneen minulle kaikki kuulumisensa. Saukku sai ennen leikkaamistaan yhden pentueen Kontukatin kasvattajanimelle.

Saukun ollessa kolmevuotias sen perhe joutui luopumaan siitä. Oli itsestään selvää, että Saukku tulisi takaisin minulle. Saukku kävi premioriksi asti näyttelyissä kanssani, mutta jäi sitten kotimieheksi näyttelyreissujen ajaksi. Se ehti kuitenkin sijoittua Suomen Kissaliitto (silloin Suomen Rotukissayhdistysten Keskusliitto) SRK r.y:n Vuoden Kissa -tilastossa jaetulle 13. sijalle vuonna 1986 (samoilla pistemäärillä oli useita kissoja, joten jaettuja sijoja tuli paljon, siksi poikkeuksellisesti oli näin monta sijoitusta esillä). Sijoitus oli merkittävä, sillä Vuoden Kissa -kisan kaikkiin osiin osallistuivat kaikenrotuiset kissat kategoriasta riippumatta.

Saukku oli suuri persoonallisuus. Vieraatkin ihastuivat siihen varauksetta, ja Saukku osasi nauttia huomiosta. Saukku teki myös merkittävän elokuvatyön: se esiintyi Jouko Turkan ohjaamassa Seitsemässä veljeksessä Matti-kissana. Sitä ennen Saukku oli jo ehtinyt debytoida tv-näytelmässä Siriuksen vieraat.

Saukku eli seitsemäntoista vuoden korkeaan ikään asti.


Lisää kuvia Saukusta
Piippi ja Saukku kirjahyllyn päällä
Saukku ja syntymäpäiväkakku
Saukku valmistui Premioriksi
Unelma ja Saukku
Saukku kaapin päällä
Saukku korissa
Saukku kuusitoistavuotiaana
Saukun veljen ja pentuaikojen kuvia löydät myös tästä linkistä.