EP Kissankellon Wille Viikari
"Wille"

ruskeatiikeri eurooppalainen EUR n 23, s. 19.8.1983 - 19.10.2001, rek.no SRK 11512

isä:IC & PR Tiukulan Timi "Timi", EUR n, SRK 11134 K
emo: EC Kontukatin Elviira "Elviira", EUR ns 23, SRK 10948 K

Wille muutti luovutusiässä uuteen kotiinsa, josta se kolmen vuoden ikäisenä palasi takaisin omistajien luopuessa kissoistaan. Wille oli ollut mukana näyttelymatkoilla ja olin muutenkin kiintynyt siihen niin, että tuntui vaikealta etsiä sille jälleen uutta kotia. Wille tuli jäädäkseen.Valokuva: Nokian Valokuvatarvike.


Wille teki vaikuttavan näyttelyuran yhdessä veljensä Piipin kanssa. Se valmistui Eurooppa Premioriksi toisena suomalaisena eurooppalaiskissana 3. - 4.2.1990 pidetyssä näyttelyssä. Piippi puolestaan valmistui Eurooppa Premioriksi ensimmäisenä suomalaisena eurooppalaiskissana 18. - 19.3.1989 pidetyssä näyttelyssä.

Willellä oli useita sijoituksia Suomen Kissaliitto (ennen Suomen Rotukissayhdistysten Keskusliitto) SRK r.y:n Vuoden kissa -tilastoissa. Saavutukset olivat merkittäviä, sillä Vuoden Kissa -kisan kaikkiin osiin osallistuivat kaikenrotuiset kissat kategoriasta riippumatta. Wille oli jaetulla kuudennella sijalla vuoden nuori vuonna 1984. Vuoden kastraatti se oli jaetulla neljännellä sijalla vuonna 1985 ja jaetulla seitsemännellä sijalla vuonna 1986. Suomen Eurooppalaiskissarengas SER-FER r.y:n Vuoden paras kastraatti Wille oli vuonna 1987 ja 1988 (jaettu ensimmäinen sija Piipin kanssa).

Willellä ei ollut omia jälkeläisiä, mutta se osallistui muiden pentujen - myös perheen ihmislasten - kasvattamiseen setämäisen tiukalla mutta lempeällä otteella.

Wille eli korkeaan ikään kahdeksantoistavuotiaaksi. Viimeisinä vuosina sen näkö ja kuulo heikkenivät ja se alkoi näyttää selvästi vanhalta kissalta. Se säilyi kuitenkin sosiaalisena ja ikäänsä nähden virkeänä loppuun asti.


Lisää kuvia Willestä
Wille kolmen viikon ikäisenä
Wille neljän kuukauden ikäisenä
Wille kaksi ja puolivuotiaana
Wille ja Piippi viettävät syntymäpäivää
Wille viisitoistavuotiaana

Wille ja omat jutut

Kuvasarja Willestä ja kavereista joulukuusileikeissä

Willen veljien ja pentuaikojen kuvia löydät myös tästä linkistä.