Kuvia kasveista

Taustaa

Sain keväällä 2004 ajatuksen tallentaa kuvina ja päivämäärinä kevään edistymistä - haavan norkkoja, avautuvia silmuja, vaahteran ja tuomen kukintaa jne. Huomasin silloin, että kasvit ovat kiitollinen kuvauskohde. Ne pysyvät hyvin paikallaan, toisin kuin esimerkiksi linnut, ja kuvaus onnistuu tavallisella digipokkarillakin. Luontevaa jatkoa kevätseurannalle oli valokuvakasvion kerääminen, jossa mielessä aloin ottaa kuvia vuonna 2006.
 
Tähtäimessä ovat olleet lähinnä suomalaiset luonnonkasvit, mutta myös ihmisen tuomia ja luontoon levinneitä on joukossa. Asun Helsingissä, jonka takia suurin osa on kuvattu pääkaupunkiseudulla. Kasvien tunnistamiseen olen kirjojen lisäksi käyttänyt netistä löytyviä kasvioita ja luontosivuja. Näitä on koottuna linkkisivuillani.
 
Mottona voisi olla hengellisen laulun sanat: "Kiitos sulle kukkasista, jotka teilläin kukoisti, kiitos myöskin ohdakkeista ..."
 
Jos huomaat virheitä lajien tunnistamisessa tai tulee muuta kommentoitavaa, otan mielelläni vastaan palautetta. Sivun alareunassa on sähköpostiosoitteeni.
 
Hannu Tiihonen


Takaisin etusivulle