Boinc Managerin omat säädöt saat näkyviin työkalut -> laskenta asetukset kohdasta. Yksinkertaisessa näkymässä Preferences-nappi avaa ikkunan, jossa voi säätää muutamia asetuksia. Laajennettu näkymä antaa enemmän vaihtoehtoja. Allaolevat muutokset tulevat voimaan heti, kun olet napsauttanut OK-painiketta. Nämä asetukset vaikuttavat vain tässä tietokoneessa ja ne kumoavat nettiliittymän kautta tehdyt asetukset.

boinc

Laskenta-aikaa voi muokata prosessorin käyttö -välilehdeltä. Jos laitat aikaväliin esim. 22:15 ja 06:30 ei laskentaa suoritetaan päivisin ollenkaan. Jos koneessasi on useampiytiminen prosessori, voit rajoittaa laskennassa käytettävien ytimien määrää. Esim. neliytimisessä prosessorissa arvo 75 % käyttää vain kolmea ydintä, 25 % vain yhtä ydintä jne. Prosessorin tuottamaa lämpöä voi yrittää pienentää käyttämällä esim. 75 % prosessoriajasta. Silloin laskentaa suoritetaan kolme sekuntia, levätään yksi sekunti jne. Tunnin aikana on siis suoritettu laskentaa 45 minuuttia.

boinc

Verkon käyttöä voi rajoittaa tarvittaessa. Yleisin muutettava asetus on Pidä lisäksi työtä -kohta. Kuvassa on lukemana 0,55 joka tarkoittaa noin 12 tunnin työmäärää. Alkuvaiheessa, kun Boinc ei ole vielä ollut pitkään käynnissä, arvojen muuttaminen ei ehkä toimi toivotulla tavalla. Boinc yrittää oppia suoritettujen työpakettien perusteella, kuinka paljon aikaa tarvitaan pakettien laskentaan. Varsinkin ensimmäisen Astropulse-paketin (=AP) kohdalla Seti@home -projektissa, Boinc arvioi varmuuden vuoksi ajan reilusti yläkanttiin. Ei siis hätää, jos ensimmäinen AP-paketti kestää arviolta 380 tuntia suorittaa. Muutaman paketin jälkeen Boinc on oppinut, että oikea arvo onkin esim. 22 tuntia. Boinc ottaa huomioon myös sen, jos kone on tiettyinä aikoina suljettuna. Jos koneesi onkin yhtäkkiä päällä jatkuvasti, Boincin arviot ovat hieman pielessä, kunnes se oppii uudet arvot.

Jos haluat, että Boinc siirtää vain tietyn megatavun verran, muuta Siirrä enintään -kohdassa olevia arvoja. Esim. seuraavat arvot rajoittavat siirrettävän määrän 40 megatavuun kahden viikon välein:

Siirrä enintään 40,00 megatavua every 14 days.

Suomennoksessa on hieman puutteita tässä kohtaa.

boinc

Levyn ja muistin käyttörajoitukset lienevät aika selviä. Ylläolevia oletusasetuksia tuskin tarvitsee muuttaa.

boinc

Valikkoriviltä voi muuttaa joitain yksittäisiä laskentaan vaikuttavia asetuksia. Toiminta-valikon kautta voit hyllyttää laskennan tai verkkoyhteyden. Jos käytät näytönohjainta laskennassa, sen toimintaa voi säätää myös.

boinc

Jos olet muuttanut Boinc Managerin toimintaa asetustiedoston (cc_config.xml) kautta, voit ottaa osan toiminnoista käyttöön Lisäasetukset-kohdan Lue asetustiedosto avulla. Yleensä asetukset kuitenkin vaativat Managerin sulkemista ja uudelleenkäynnistämistä.