Seuraavassa tutustutaan Boinc Managerin yksinkertaiseen ja laajennettuun näkymään.

boinc
Yllä on yksinkertainen näkymä.

 1. Välilehdet, joissa näkyy parhaillaan suoritettavat paketit. Tuplaydinprosessorilla varustettu kone voi laskea kahta pakettia yhtä aikaa, 6-ytiminen kuutta pakettia jne. Välilehteä napsauttamalla saa tiedot yksittäisestä paketista.
 2. Projektin nimi
 3. Sovelluksen nimi
 4. Kulunut aika ja arvioitu jäljellä oleva aika.
 5. Laskennan edistyminen prosentteina ja palkkina.
 6. Tämä kysymysmerkkinappi avaa englanninkielisen ohjesivun selaimeen
 7. Tästä napista pääset lisäämään projekteja
 8. Tässä näkyvät ne projektit, joihin olet liittynyt. Projektin kuvaketta napsauttamalla saat kyseiseen projektiin liittyvän valikon, jos vain viet hiiren kuvakkeen päälle, saat pisteesi näkyviin.
 9. Tästä voit vaihtaa laajennettuun näkymään.
 10. Tästä pääset muokkaamaan asetuksia.
 11. Voit hyllyttää kaikki meneillä olevat laskennat. Napin teksti muuttuu "resume" josta voit jatkaa laskentaa.
 12. Ilmoituksia pääset katsomaan tästä. Tämä avaa uuden ikkunan.
Seuraavaksi tutustutaan laajennettuun näkymään. Näkymä käydään läpi välilehti kerrallaan.

boinc

Ilmoitukset-välilehti näyttää viestejä, jotka ovat projektikohtaisia. Esim. Seti@homen samat viestit löytyvät keskustelupalstalta News-osiosta. Tähän tulee myös ilmoitus, jos olet saanut yksityisviestin. Nämä viestit häipyvät automaattisesti kuukauden kuluttua, niitä ei voi käyttäjä poistaa.

boinc

Projektit-välilehdellä näkyvät projektit, joihin olet liittynyt. Valitsemalla jonkin projektin, vasemmassa reunassa olevat napit tulevat toimiviksi. Projekteista näkyvät projektin nimi, tili, tiimi (tyhjä, jos et ole liittynyt tiimiin), kokonaispisteet, keskimääräiset pisteet, resurssien jako ja projektin tämän hetkinen tila. Jos olet liittynyt projektiin useammalla tietokoneella saman tilin kautta, pisteet kertovat yhteismäärän. Tila-sarakkeessa on vaihtoehtoina

Komennot-napeilla saat seuraavia toimintoja.

Nettisivut-napeilla pääset suoraan napissa näkyvälle sivulle. Nämä ovat pikalinkien tapaisia.

boinc

Paketit-välilehdellä näkyvät kaikki koneelle ladatut työpaketit. Komennot-napeilla tapahtuu seuraavat asiat:

Välilehdellä näkyvät tiedot paketeista. Ensin paketti on tilassa ladataan (downloading) niin kauan kunnes se on kokonaan ladattu. Kun paketti on ladattu ja odottaa vuoroaan, sen tila on "Valmiina aloitettavaksi" (Ready to run). Jäljellä-sarakkeessa näkyy laskentaan tarvittava aika, joka on arvio. Kun Boinc aloittaa laskennan, paketin tila muuttuu suoritetaan (running). Kun paketti on saatu laskettua, sen tila on lähetetään (uploading), kunnes Boinc on saanut lähetettyä paketin. Sen jälkeen tila muuttuu valmiina raportoitavaksi (ready to report). Kun Boinc ottaa yhtyettä palvelimeen itse tai käyttäjän napsauttaessa päivitä-nappia, paketti poistuu listalta.

Huom! Jos useampi paketti on lähetetään-tilassa, uusia työpaketteja ei voi ladata. Tämä määrä riippuu prosessorien lukumäärästä. Yksiytimisellä ei voi ladata uusia paketteja, jos kolme tai useampi paketti odottaa lähettämistä. Kuusiytimisellä lukumäärä on 12. Toisin sanoen: jos lähetettäviä paketteja on enemmän kuin 2*prosessorien ytimien lkm, ei uusia paketteja voi ladata.


boinc

Siirrot-välilehdellä näkyvät kaikki siirrot.

boinc

Tilastot-välilehdellä näet omat tilastosi. Voit katsella tilastoja eri tavalla projektikohtaisesti tai yhdistettynä. Jos napsautat hiiren vasenta nappia ja pidät sen pohjassa, voit valita pienen osan grafiikasta, joka suurenee kun päästät napista irti. Oikealla napilla palaat perustilaan. Vasenta nappia kerran napsauttamalla saat napsautuskohdan tiedot. Ristikon vaakaviiva näyttää pistemäärän napsauttamassasi kohdassa, pystyviiva päiväyksen. Hiiren oikean napin painallus palauttaa takaisin.

boinc

Levy-välilehdellä saat käsityksen, kuinka paljon Boinc vie levytilaa sekä projektikohtaisen levyn kulutuksen. Oikealla olevan ympyräkaavion värit vaihtuvat aika ajoin.