Etusivu
Jakso-oppaiden etusivu

Taistelupari Dempsey & Makepeace (alkuperäinen nimi Dempsey & Makepeace) kertoo brittiläisestä Scotland Yardin huippusalaisesta SI-10 -ryhmään kuuluvasta naispoliisista (Makepeace) ja New Yorkista Lontooseen passitetusta miespoliisista (Dempsey). Siinä missä Makepeace on rauhallisempi ja sääntöjen mukaan menevä, Dempsey puolestaan pyrkii ratkaisemaan ongelmia järeällä revolverillaan. Heidän pomonsa Spikings yrittää pitää osastoa yllä ja estää sen, etteivät nämä kaksi täysin erilaista etsivää aiheuttaisi kovin mahdottomia ongelmia Lontoossa eivätkä kävisi toistensa kimppuun.

- jakso-oppaat: tuotantokausi 1, tuotantokausi 2, tuotantokausi 3.
- pääosissa näyttelivät:
Sarjassa on käytetty seuraavia ajoneuvoja:
- Makepeace käytti Miniä ensimmäisessä tarinassa, jossa ensin oli punainen ja sitten tummanvihreä (KBH 484V). Väri näyttää lähes mustalta. Minin tuhouduttua autopuristamossa hän käytti Ford Escort 1.6i -autoa, joka oli ensin harmaa avomalli (A643 OWC) ja sitten valkoinen (C266 HVW), myöskin avomalli.
- Dempsey ajeli vuokraamallaan Mercedes Benz 320 SL -autolla (A882 JLB), joka oli alussa valkoinen ja viimeisellä tuotantokaudella harmaa.
- Spikings ajeli yhdessä Chasin kanssa harmaalla Ford Granada 2.0i -autolla (A195 RNO). Kolmannella tuotantokaudella autona oli sininen Ford (C278 HVW).

Sarja on kuvattu kokonaan Lontoossa, lukuunottamatta pilottia, jonka alkuosa on New Yorkissa kuvattu. Jakso Kotinurkilla on kuvattu Kentissä. SI-10 käyttää Torch-tietokoneita (torch=soihtu), joita näkyy olevan myynnissä ihan oikeastikin. Tosin oikea firma on perustettu vasta 1989 (sarjaa on tehty vuosina 1985-1986) ja nimetty Torchiksi vuonna 1991.
---
Viimeisin muutos: 13.7.2012