Edward Mulhare syntyi 8.4.1923 Irlannissa (Carrigaline, Cork). Hän kuoli 24.5.1997 keuhkosyöpään Los Angelesissa, Californiassa. Edward ei ollut koskaan naimisissa eikä hänellä ole lapsia.

Edward tunnettiin hyvin älykkäänä ihmisenä. Hän piti tietokoneista ja nopeista autoista. Hänen piti aina tehdä jotain, paikallaan olo ei tullut kysymykseenkään. Hän oli myös kova lukemaan. Ennen 1980-lukua Edward poltti viisi askia tupakkia päivässä.

Edward on esiintynyt useissa teatterinäytelmissä, elokuvissa ja tv-sarjoissa. Jälkimmäisistä mainittakoon Taisteluplaneetta Galactica (John), Ihmemies MacGyver (Guy Roberts), San Franciscon syke (Brian Downing) sekä Murhasta tuli totta (kahdessa jaksossa, toisessa roolina Julian Lord ja toisessa Richard Bennett). Edward ei koskaan voittanut palkintoa rooleistaan teattereissa ja televisiossa.

Ennen näyttelijän uraa Edward aikoi opiskella lääketiedettä tullakseen lääkäriksi, mutta viihdeala voitti. Uransa hän aloitti Irlannissa ja Englannissa, josta hän siirtyi USA:han.