No niin, kukaan ei näillä tiedoilla tee mitään, mutta kun kerran pyydetään niin tässä joitakin omia ajatuksia maailman menosta. Ehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Lukekaa omalla vastuulla. SAATTAA AIHEUTTAA VAKAVAA ÄRTYMYSTÄ! PILLERIT ESIIN!

Nippelitietoa laitteesta nimeltä Sami

Pituus: noin 176,7 cm
Massa: vaihtelee 63:n ja 68:n kg:n välillä mielialojen mukaan
Ruumiin lämpötila: 36,5 Celsiusastetta
Silmien väri: Sininen
Älykkyysosamäärä: 123
Nörttiysaste: 19,40 % (testiä ei enää löydy alkuperäisenä)
Muisti: pätkii joskus pahasti, varsinkin nimet ovat aina hukassa (vuoden 1970 lopussa oli ilmeisesti vain huonoja muistipiirejä saatavilla).
Kielimoduulit: Tunnistaa suomen lisäksi englanninkielisiä ilmaisuja. Saattaa jopa tulostaakin englantia. Saksa on parin fraasin varassa. Ruåttista ei ymmärrä mittään.
Huumorimoduuli: Viritetty tarkoituksella tosi mustalle ja muiden ihmisten käsityskyvyn ulkopuolelle.
Kätisyys: Oikea, mutta viime aikoina jotkut sekundääriset alajärjestelmät ovat käyttäneet vasenta kättä.
Ilmanottovaikeuksia ajoittain. Virhe on määritelty "Astma bronchiale".
Yliherkyyttä ainakin pujolle, lepälle, koivulle ja isolle läjälle eri heinälajeja. Myös huonepöly ja eläimistä irtoava "pöly" on myrkkyä, samoin kuin puusilmäiset ihmiset.
Kaksi parasta pakinoitsijaa: Juhani Mäkelä ja Markus Kajo (aka Kettunen)
Huijausmoduuli: Viritetty keskiasteelle ts. jos huijaan, noin puolet ihmisistä uskoo huijauksen. Varsinkin tosikot.
Hellyttävimmät lemmikkielukat: Kissat ja saksanpaimenkoirat.
Lempinimet: pete, nore, nortti, samppa, pastori, pingviini, jäkäjäkä, elämäntapataiteilija, yökiitäjä, night rider, pikku menninkäinen

Musiikki

Kuuntelen suurinta osaa kaikesta siitä, mitä musiikiksi nimetään. En kuitenkaan jazzia, raskasmetallia (=heavy metal, eihän niiden rääkymisestä saa edes selvää. Sitä paitsi se on ympäristömyrkkyä jo nimensä perusteella), oopperoita ja operetteja ym. (hirveetä kirkumista, josta ei edes saa selvää millä kielellä huudetaan).

Toiveena olisi joskus opetella soittamaan pianoa, en kuitenkaan ostaisi aitoa pianoa vaan sellaisen nykyaikaisen ihmevekottimen. En sitten tiedä, ymmärtäisinkö nuoteista yhtään enempää kuin lehmä uudesta veräjästä...

Joskus pikkupoikana joku sai päähänsä, ilmeisesti opettaja, että meikäläinen pitäisi lykätä musiikkikouluun kun on kuulemma jonkin sortin sävelkorva. Kävin sitten antamassa pari ääniesimerkkiä, mutta erittäin vahvasta motivoinnin puutteesta en kuitenkaan opiskellut laulamista. Hyvä niin (kaikkien kannalta). Jossain kuorossa kuulema pienenä olin, mikähän sekin mahtoi olla.

Televisio ja radio

Tuota ihmiskunnalle keksittyä viritystä tulee katseltua jonkin verran. Saksalaiset poliisisarjat kuten Kommissar Rex ja Ein Fall für zwei (kääntäkääpä suomeksi) ovat mukavia. Amerikkalaisista sarjoista pitää löytyä toimintaa edes nimeksi, joten FX - the series (sarjassa esitetyn tekniikan takia) ja Pensacola - the wings of gold olivat katselurutiineissa (suomentakaa itse). Englantilainen huumori on aina varma pala, josta Mr. Bean saa olla esimerkkinä. Kotimainen tarjonta on surkeaa, ainoana valopilkkuna on ollut Markus Kajo. Muistattehan sarjat "Kettunen" ja "Luulot pois"? Mikähän on, että töllöstä ei tule muuta kuin uusinnan uusinnan uusintoja? Olisin lopettanut lupamaksun maksamisen, mutta ne hävyttömät keksi, että muutetaan lupamaksu veroksi. No, annetaan töllön kerätä pölyä.

Radiota ei nykyään tule kuunneltua, paitsi joskus kuuntelen aikamerkin, että tiedän, mitä kello on virallisesti.

Ruoka

Mitäpä tuostakin nyt sanoisi. Pakkohan se on ihmisen syödä, jos meinaa hengissä pysyä, joten ruoka on siis välttämätön paha. Vältän kaikkia kulinaristisia ihmenautintoja, kuten etanoita, rapuja, sammakoita ja muita nilviäisiä. Sisälläni on pieni kyltti jossa lukee: "Ei outoja energialähteitä edes hätätapauksissa. Voimalaitos pysähtyy tuntemattomista energialähteistä." Perunalla tulee hyvin toimeen ja yksi tankkaus riittää jopa kaksi vuorokautta. Rehutkin menettelee, kunhan niitä ei keitä. Mikä onkaan vastenmielisempää kuin keitetty porkkana tai kaali. Jäniksen kanssa olen tehnyt sopimuksen, jonka mukaan minä syön joskus rehuja ja pupu saa lainata polkupyörää.

Ulkonäköön ja vaatetukseen liittyviä asioita

Joku idiootti on joskus todennut, että "vaatteet miehen tekevät". Taisi olla joku konkurssin partaalla oleva vaatemyyjä, jonka tarkoitus oli lisätä myyntiä. En voi millään ymmärtää, että joku ihan oikeasti ja vapaaehtoisesti kulkee vapaa-ajallaan puvussa. Itse suosin joko farkkuja, verkkareita tai nahkahousuja.

Ulkoista olemusta ei voi parantaa rei'ittämällä itsensä täyteen reikiä (uiminen hankaloituu koska "seula vuotaa") ja pujottamalla sitten niihin kaiken maailman killuttimia. Jos joku niin tekee, niin tehköön, minä en vain ymmärrä. Entäpä naisten meikkaus? On sitten olemattoman tuntuista touhua. Jonkin verran voi vielä ymmärtää, mutta jos pakkelia lyödään naamaan niin paljon, että sillä naamioisi jo pataljoonan, niin silloin ollaan jo metsässä. Jokainen tehköön omalla rahallaan mitä haluaa, mutta joku kohtuus sentään. Samoin joillakin on tapana lyödä hajuvettä tonnikaupalla itsensä päälle. Eihän sellaisessa pilvessä voi hengittää. Tällöin olisi hyvä olla henk.kohtainen happivarasto mukana (ostetaan 20 kg:n säiliö lisävarusteilla, halvalla).

Tatuoinnit ovat varmaan oikein kivoja, mutta mitä hyödyllistä niiden kanssa voi tehdä? Ei mitään. Jos joku minulle tulee leuhkimaan tatuoinnillaan, saan tyypistä sellaisen käsityksen, että hänellä on ollut ankea lapsuus, tiukka pipo ja puiset lelut.

Bubit, ravintolat ja vastaavat viinanmyyntipaikat

En ole juurikaan tutustunut kyseisten yritysryppäiden toimintatapaan. Ainoastaan joskus olen sisällä poikennut, kun olen ollut "ryyppykuskina". Mieleen on jäänyt lähinnä Pepsin (tai kokiksen) halpa hinta: 20 mk/pullo! Mitähän mahtavat nyhtää nykyisissä euroissa? Eivät oikein ole meikäläisen ajanviettopaikkoja.

Nautintoaineet

Alkoholia en ole opetellut juomaan, kun en kerran ymmärrä miksi pitäisi. Sama juttu tupakan kanssa. Ja huumeiden. En kylläkään halua moralisoida ketään, joka juo/polttaa/pilveilee. Puutun asiaan vasta, kun ne ovat häiriöksi meikäläisen elämälle (esim. niin, että yritetään pummata rahaa).

Kahvinjuonnin lopetin 23.2.2002. Tosin joskus saatan ottaa kupillisen, mutta valitsen kahviseurani tarkkaan. Teetä sen sijaan menee kuppikaupalla (ja Lipton kiittää). Linja-autohommien loputtua siirryin jonkin ajan kuluttua teestä takaisin kahviin.

Ihannenainen

Jaa että millainen ihannenainen olisi? Jos vain ulkoisen olemuksen perusteella pitäisi sanoa, niin:
1. Noin 175 cm
2. Tummatukkainen, mielellään aidot, aivan mustat olkapäille ulottuvat hiukset.
3. Älykäs mutta ei kuitenkaan mikään "ruudinkeksijä". Osaisi kuitenkin omatoimisesti asentaa töllön tai muun kotona yleisesti olevan laitteen.
4. Pienirintainen. Liian pieniä ei olekaan.
5. Normaalivartaloinen. Ääripäitä jos ajattelee, niin mieluummin äärimmäisen laiha kuin reilusti ylipainoinen.
6. Ei tatuointeja.

Ehdottomasti pitää olla savuton ja raitis. Minähän en kännistä emäntää lähde ravintelista (tai tyttöjen illoista) hakemaan!

Muistakaa kuitenkin, että kauniskaan ulkokuori ei auta asiaa, jos luonteessa on vikaa. Uskaltaisin väittää, että ihmisen sisin ratkaisee ja vaikuttaa eniten. Toivottavasti en koskaan, toistan en koskaan, erehdy valitsemaan mahdollista elämänkumppania ulkonäön perusteella.

Fobiat

Lentäminen ja korkeat paikat. Asiaa ei auta yhtään se, että olen oppinut laskemaan lentokoneen tarvitseman nostovoiman siivessä tai tukirakenteeseen vaikuttavat voimat ja rakenteiden mitoituksen. Minun päässäni on ohjelma, joka sanoo että ihmistä ei ole tarkoitettu lentämään. Jos olisi, ihmisellä olisi omat siivet käsien tilalla. Ihmisen ei myöskään kuulu roikkua kymmenien metrien korkeudella maan pinnasta. Piste.

Liikenne

Autokuume ei ole vielä iskenyt. Ei taida iskeäkään. Inhoan yli kaiken henkilöautolla ajamista. Moottoroidun ajokin on oltava vähintään kuorma-auto. Moottoripyöriin ja mopoihin en koske, tappaisin vain itseni. Jotkut kateelliset väittävät, että liikkuessani polkupyörällä kyseessä on törkeä liikenteen vaarantaminen.

Joillakin tienkäyttäjillä on outo tapa pitää sumuvaloja jatkuvasti päällä. Olen tullut siihen tulokseen, että tällaisilla kuljettajilla on jatkuva henkilökohtainen sumu päässä. Kivittää tuollaiset pitäisi ja lailla kieltää, tarkoitan sumuvaloja.

On olemassa myös tienkäyttäjäryhmä, joka ei joko näe tai kuule yhtään mitään. Jossakin on ilmeisesti tällaisten sokeiden ja/tai kuurojen siittola, josta näitä otuksia tulee enemmän kuin laki sallii (Laki 75998911/45/92, kolmas luku, pykälä 59, viides momentti ja sen 4 b -kohta ja vastaava asetus 76001211/57/92, viides luku, pykälä 415, kohta 11 e). Tuon mystisen paikan jos löytäisin, niin harjoittelisin tarkkuusammuntaa oikein kunnolla (AMMUU). Kun autoissa on kerran peilit, niin niitä voisi myös käyttää! Eivät ne ole meikkausta varten, [piiiiiiip]. Koko liikennekulttuuri on mennyt huonompaan suuntaan sellaista vauhtia, ettei sitä pysty yksikään tiedemies laskemaan, huononemisnopeutta meinaan.Varsinkin vuoden 1999 jälkeen on tapahtunut yleisesti jotain täysin käsittämätöntä.

Jos joskus ostaisin auton, ainoana vaihtoehtona olisi VW Golf. Mielellään vähintään ykskutosen koneella, jotta pääsee tarvittaessa alta pois. En tiedä mistä johtuu, mutta Golf on ollut jo 1980-luvulta lähtien ainoa auto, joka sopii meikäläisen käteen ja sehän on tärkeintä autossa. Ulkonäkö ja kaikenmaailman hilavitkuttimet ovat vain kuorrutusta ja ehkä jollekin leveilyn aihetta. Kuvan yksilö vei epämääräisessä sekalaisessa ajossa neljän hengen kuormalla ja raskaalla kaasujalalla vain 6,7 satasella. Tuo kuvan yksilö on muuten kuvattu Kiukaisissa, jos joku paikkaa ihmettelee. Ja rekkari on tarkoituksella sutattu, kun kyse oli vuokrakärrystä. Kiukaisten rautatieasema on kuvaajan (eli mun) selän takana.

Syrjintä

En syrji, ainakaan omasta mielestäni, ihmisiä heidän sukupuolen, ihonvärin tms. takia. Minulle on aivan yks hailee, onko naapuri, työkaveri jne. musta, keltainen, mies, nainen, pakolainen, nuori, vanha... Suhtautumiseni toiseen ihmiseen riippuu lähes täysin siitä, miten hän itse käyttäytyy. Jos luulee olevansa maailman napa tai muuten vain besserwisser, niin minusta tuskin saa juttuseuraa kovin pitkäksi aikaa. En yleensä kerro besserwisserille itselleen sitä että "oletpa aika veemäinen tyyppi". Ei sellainen sitä kuitenkaan tajuaisi.

Raha

Niinhän se on että "rahalla saa ja hevosella pääsee" tai "raha ratkaisee" tai "money talks". Suomeksi: olen valmis melkein mihin tahansa, kunhan siitä saa riittävän tukun rahaa eikä se ole laitonta. Kuten merenkulussa asia on: laiva on aina myytävänä sopivasta hinnasta (terveisiä Pyrylle).