Etusivu
Jakso-oppaiden etusivu

Tv-sarja "Ihmemies MacGyver" (alkuperäinen nimi vain MacGyver) kertoo Angus MacGyver -nimisestä miehestä, joka ratkoo ongelmia ilmastointiteipin ja paperiklemmarien avulla mieluummin kuin perinteisillä aseilla. Tehokkain ase on MacGyverin oma mieli, joka keksii arkipäiväisille esineille aivan toisenlaisen käytön kuin muut luulevat. Mitä kaikkea hän tekisikään niillä esineillä, joita naiset pitävät käsilaukuissaan! MacGyverilla, eli lyhyemmin Mac, on taustalla erikoisjoukon agentin taidot. Hän työskenteli Phoenix-nimisessä säätiössä Pete Thorntonin alaisuudessa, kuitenkin melko vapaasti.

MacGyverismiksi kutsutaan jotain Macin spontaanisti tekemää "ihmejuttua", joiden muuten väitetään toimivan todellisuudessakin jos sattuu olemaan älyttömän hyvä tuuri. Savunteko- ym. kemianjutuissa on kuulemma yksi tai kaksi kriittisintä komponenttia jätetty tv-sarjassa tarkoituksella kertomatta, jotta kukaan ei tekisi näitä temppuja kotona. Ilmastointiteippiä on kutsuttu täällä Suomessa joskus "MacGyver-teipiksi" tai "ihmemiesteipiksi".

-jakso-oppaat: 1.tuotantokausi, 2. tuotantokausi, 3. tuotantokausi, 4. tuotantokausi, 5. tuotantokausi, 6. tuotantokausi, 7. tuotantokausi. MacGyver-elokuvat
-pääosissa ovat:
-muissa osissa nähdään seuraavat melko usein toistuvat henkilöt:
Sarjassa esitetyt säätiöt ja muut vastaavat:
-Phoenix-säätiö: yksityisvaroin toimiva tutkimusinstituutio, jonka pääalueina ovat tutkimustoiminta, ympäristökysymykset, tekniset keksinnöt ja konservaatiotoiminta. Säätiön johdossa on Pete Thornton, jolla on aikaisempien toimiensa vuoksi hyvät yhteydet hallituksen elimiin, kuten DXS:ään. Phoenix-säätiö nauttii luottamusta median, valtion hallintojen ja kansalaisten keskuudessa. Kuvitteellinen järjestö.
-DXS: USA:n valtion toimielin, joka tulee sanoista Department of eXternal Services. Sitä voi verrata lähinnä CIA:han. Kuvitteellinen järjestö.
-HIT: (Homicide International Trust) eräänlainen kansainvälinen palkkatappajien ammattijärjestö, jos noin voi sanoa. Murdoc kuuluu HITiin. Kuvitteellinen järjestö.
-The Challengers Club: pojille ja tytöille tarkoitettu kerho, joka tarjoaa turvaa ja toimintaa ongelmanuorille. Tämä perustuu oikeaan järjestöön nimeltään Challengers Boys and Girls Club. Tämä taas on osana kattojärjestöä nimeltä Boys & Girls Club of America.

Sarjan on ideoinut Lee David Zlotoff ja tuottajina ovat olleet Henry Winkler, John Rich ja Stephen Downing. Henry Winklerin moni muistaa "Happy Days" eli "Onnen Päivät" -sarjasta, jossa hän näytteli Fonzieta. Sarjan musiikista vastaavat Randy Edelman, Dennis McCarthy ja Ken Harrison

Selaamani nettilinkit:
-wikipedia
-MacGyver Online
-Richard Dean Anderson web site (fanisivu)

---
viimeisin muokkaus: 13.7.2012