Radiojuontaja Sami: Hyvää huomenta kaikille kuulijoille, täällä aamun juontaja Sami. Meillä on tosi hienoa ohjelmaa luvassa näin maanantaiaamun kunniaksi täällä Radio Die Grosse Katastrophessa ja... Ohhoh, on näköjään meidän hieno cd-jukeboksisysteemi tiltannut yön aikana. No, korjaanpa sen tuossa pikaisesti, kuunnelkaa sillä aikaa vaikkapa yhtyettä X, ja tosi klassikko lp-levyltä "Make my day".

[ritinää ja rutinaa] POKS!

Sami: Oho, sekin sanoi työsuhteensa irti, ja just viime viikolla siihen vaihdettiin uusi neula, merkillistä. Katsotaanpas tätä jukeboksia, jos vaikka tuosta napista painaisi.. [naks KABUUM!] Apua, tuli on irti, missä on sammutin? Ai tuossa, huh johan talttui. No, eipä hätää, onhan meillä näitä savikiekkoja vielä ja vanha veivattava grammari, joten töihin vain.

[armotonta veivausta] PLOP!

Sami: No nyt jäi veivi veivaajan käteen. Tuota, ehkä tarkastelemme alkavan viikon säätä, meteorologi Jari, ole hyvä.

Tuntematon hyypiö studiossa 2: Eri kiva ohjelma, mitäs jos tosta painais hiirulaisella [klik]. Oho, tuli hieno aurinko, jos vielä parit auringot ja mitäs tuosta tapahtuu [klik klik klik]. Kärkikolmio? Ai jaa, tää on joku liikennepeli [klik klik klik].

Tietokone: "Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon ja se suljetaan. Jos ongelma ei häviä, ota yhteys ohjelmiston toimittajaan"

Hyypiö: No jo o vehje, vähän ku klikkaa ni heti sekoo. Mitäs jos tosta konee vieres olevast napist painais... [rrrriiittts ZAP!]. Oho, se sytty palamaa, nytte taitaa olla aika mennä aamukaffeelle...

Sami: Haloo, kuka siellä säästudiolla on, haloo? Tuota, heh heh, meillä on näköjään pieniä ongelmia saada sääkarttaa, öhöm. Jaa, palokuntakin on tulossa, mihinkäs ne nyt näin aamusella? Ehkäpä tässä välissä tutkimme, mitä tähdet kertovat alkaneelle viikolle, astrologi Sanna studiossa 3, ole hyvä.

Sanna: Ääliö, ekkös sää nyt erota kevytmaitopurkkii rasvattomast maidosta, mitä hä? Aina saa olla vahtimas, mokoma vätys. Turpa rullal äijä, sää meet kauppaa tai ei oo takasi kotii tulemist. Ja vie se kakara hoitopaikkaa, jos ny edes sen osaisit. Hä? Se o sun vuoros luututa lattiat, jätät ne autolehret ja pornokuvat pois ja jos ei autoo oo siivottu ku mä täältä läävästä tule ni saat ite luutusta päi näköö. Ihme ku eres osasit kakaran tehrä ja mahtaakos se eres olla sun siemenist, ku ei oo toista tullu vaikka kuinka o väännetty ja yritetty ja pälä pälä pälä....

Sami: Tuota, meillä näyttää olevan pieniä teknisiä ongelmia kristallipallon kanssa. Kröhöm, säätä ja horoskooppeja odottaessa voisimme piipahtaa keittiöllä, kuuleko kokki Pulla?

Pulla: Joo, hyvin kuuluu ja huomenta vaan kaikille kuulijoille. Tänä aamuna valmistamme oikein herkullisia piparkakkuja. Olenkin jo aloittanut valmistelut ja tässä juuri heittelen toista pellillistä uuniin. Samalla kuumennan sokeria paistinpannulla, jotta voimme tehdä hienon piparkakkutalon, kun sattui tuota taikinaa tulemaan toinenkin annos. Ja nyt jatkamme... APUA PALOKUNTA, MUN KOKKILAKKI ON TULESSA! APUA AARRGGHH! JA TULIKUUMAA SOKERIA VALUU JOKAPAIKKAAN! AARRGGHHH! ZIP JA ZAP!

Sami: Tuota, meillä meni näköjään yhteys poikki studioon. Kas, taas palokunta ulvoo lähistöllä. Onpas niillä pojilla tänään vilkas aamu. Ööö, me voisimmekin avata nyt puhelinlinjat aamun ensimmäiseen galluppiin. Kysymyksen on lähettänyt nimimerkki "Jaa mää vai" ja hän haluaisi kuulijoiden mielipiteen aiheesta "Pitäisikö a) ensilumi sataa jo lokakuussa ja b) pitäisikö sen pysyä maassa"

Sami: ?????

Sami: Siis, tota, joo, puhelinlinjat studioon ovat auki, joten rohkeasti vain kertomaan mielipiteenne, numero studioon on vanha tuttu 1234 5678.

[piiiiitkä hiljaisuus]

Sami: Linjat studioon ovat siis auki, jospa minä tässä laulaa lurittaisin jotakin sillä välin, kun kuulijat naputtelevat numeroa.

[tosi pahasti nuotin vierestä, tai siis ei oikeastaan minkään nuotin mukaan]: "I have a dream, a fantasy..."

Sami: Jaahas, ensimmäinen soittaja on jo linjoilla. Hyvää huomenta, mikä on mielipiteenne?

Soittaja, äänestä päätellen pahasti humalassa: Lopeta se mölyäminen, mun kissa juoksi just ulos, kun rupesit hoilottamaa, #%¤&:n pyrstötähti! KLIK!

Sami: ??? Öö, tuota, kaikki linjamme ovat avoinna, rohkeasti vain soittamaan. Kaikki linjat ovat vapaina, kaikki yksi siis, kun ei oo varaa useampaan. Huokaus, jaahas, nyt on soittaja linjalla, haloo kuka soit... ZZZAAAPPP! Apua, tää studio on tulessa.

PIIPAAPIIPAA Palokunta saapuu paikalle: Jaahas, se on jo kolmas käynti täällä viimeisen 10 minuutin kuluessa. [Sammuttaa palon] Nyt muuten kannattas alottaa leimojen keräily tällasee kanta-asiakaskorttii, 15:n leiman jälkeen yks sammutus ilmaseks. Tää sammutus tekis sitte viis tonnii, omakustannehinta.

Sami: Nyt riitti tää pöpilä! Mä lähden autiolle saarelle, pitäkää sorvinne, pullopäät!