Etusivu
Jakso-oppaiden etusivu

Pienenä poikasena 80-luvulla televisiossa alkoi uusi amerikkalainen sarja nimeltään Ritari Ässä. Heti pilottijakson jälkeen jollain omituisella tavalla innostuin sarjasta, tai oikeastaan siitä puhuvasta autosta, jota ilman tuskin olisin sarjaa vaivautunut edes katsomaan. Myöhemmin totesin, että se mekaanikkonainen (Patricia) oli kanssa ihan kivan näköinen :) Piirtelinpä aikoinaan parikin eri kojetauluversiota. Silloin tosin en ymmärtänyt, miten niitä nappuloita ylipäätään oli mahdollista olla niin paljon ja piirrosprojekti ei sen vuoksi ollut lähelläkään oikeaa. Nappularivit olisivat meikäläisen versiossa todellisuudessa ylettyneet asvalttiin saakka :) Sarja on uusittu ainakin kaksi kertaa ja melko lapselliseltahan se tuntuu näin aikuisena, mutta siitä huolimatta päätin omistaa hieman tilaa bittiavaruudesta sarjalle. Onhan vastaavia sivustoja toki monia ja varmasti tuhat kertaa parempiakin, mutta tämä versioni saa(ttaa) auttaa niitä surffaajia, jotka eivät ulkomaankielisistä sivuista saa selvää.

Ja sitten itse asiaan:
- jakso-oppaat: tuotantokausi 1, tuotantokausi 2, tuotantokausi 3 ja tuotantokausi 4, Knight Rider 2000 elokuva
- sarjassa kuullut kappaleet
- K.I.T.T.in toiminnot aakkosjärjestyksessä
- sekalaisia kuvia
- pääosissa näyttelivät:
Eikä pidä unohtaa Richard Basehartia, joka näytteli pilottijaksossa Wilton Knightia. Richard on myös se ääni, joka kuullaan tunnarin aikana (Knight Rider, a shadowy flight into the dangerous world...)

Näyttelijöiden tiedot on kerätty sieltä täältä netistä, samoin Pontiacin tiedot. Virheelliset/puutteelliset tiedot korjataan, jos joku vaivautuu asiasta ilmoittamaan :) Varsinkin Pontiacin ja GMC Generalin tietoja saa lähettää ;)

Selaamani nettilinkit:
Knight Rider Archive (http://www.knightriderarchive.com/), ei toiminut tarkistettaessa
Knight Rider Collective (http://www.knightridercollective.com/), ei toiminut tarkistettaessa
Knight-Rider.de – Die Nr. 1 zum Thema Knight Rider, sivun toiminta päättynyt
Knight Force -sivu (suljettu)
sekä kirja nimeltä "Knight rider legacy - the unofficial guide to the knight rider universe", ISBN 0-595-29848-6
---
Viimeisin muutos tai tarkistus: 23.6.2015 kello 18.07