Logo vie takaisin Kisuran kennelin aloitussivulle

ASTA

Kläppylets Avkalas Addi ER13740/02A s. 22.9.2001
i: Fjällfarmens Cammo (Tsahpe × Nordarvets Bonnie)
e: Mustalikka (Rotuunotettu, syntynyt Kautokeinossa 1999)

Tällä sivulla on kuvia ajalta, kun Asta oli pentu ja nuori koira. Aikuiskuvia löytyy toiselta ja kolmannelta kuvasivulta.


Asta 4 viikkoa
Kävimme katsomassa pentuja kasvattaja Liselott Brännströmin luona Kågessa, Ruotsissa. Pentue oli kokonaisuudessaan tasainen ja silti täynnään toinen toistaan ihanampia yksilöitä. Valinta kolmen narttupennun väliltä oli vaikea. Ja aikaakin oli vain pari tuntia... Tähän neitiin valinta kallistui. Alkoi kiduttavan pitkältä tuntunut odotus, että pennut täyttäisivät kahdeksan viikkoa ja saisimme hakea omamme kotiin.


Fjällfarmens Cammo S-53555/97 lokakuussa 2001


Mustalikka S-18944/00 marraskuussa 2001
Astan vanhemmat, isä Cammo ja emä Musti. Hyväluonteisia, avoimia ja iloisia koiria. Molemmat omistaa Astan kasvattaja Lotta; Liselott Brännström.


Asta 2 kuukautta
Hain Astan tyttärieni kanssa Kalixista marraskuun 17. Päivä. Koko paluumatkan nuo kolme likkaa, Paula, Hanna ja vasta laumaan liittynyt Asta nukkuivat sikeää unta auton takapenkillä. Tuli heti sellainen tunne, että Asta kuuluu perheeseemme. Se tunne on aikaa myöten vain vahvistunut. Tässä taitaa olla se elämäni koira... vaikkei Asta edes ole oma koirani...


Bilke otti Astan hyvin vastaan laumaan, mutta on myös alusta asti selvästi näyttänyt Astalle paikkansa. Koska Bilke on mielellään johtajana oleva narttu, halusin sen rinnalle koiran, joka ei olisi heti haastamassa Bilken asemaa. Tässä onnistuimme hyvin. Välillä Bilke on meinannut ”pomottaa” Astaa vähän liikaakin (nyt aikuisiällä), mutta enimmäkseen tyttöjen välit ovat ok.


"Siskokset" joulukuussa 2001


Asta, Paula ja Bilke heinäkuussa 2002


Asta ja Anssi joulukuussa 2001
Kaverina ja kasvinkumppanina Astalla on koko ajan ollut lähellämme asuva, Astaa kaksi kuukautta vanhempi lapinporokoirauros Anssi (Mökötuvan Anssi-Tapio). Yhdessä on otettu monet painimatsit kotipihoissa ja metsälenkeillä. Metsässä liikkuessa Anssi, göötti-Tomppa, Bilke ja Asta muodostavatkin aika hauskan näköisen susilauman.


Asta ja Siiri heinäkuussa 2002
Tapasimme Jaakkolan Leilan lapinporokoiranarttu Siirin (Tiggal Kuuran Neito) kesällä Haukiputaalla. Likkakoirat löysivät pian yhteisen leikkisävelen. Pienellä keskittymisellä malttoivat sentään poseeratakin. Kuvassa Siiri on n 6 kk ja Asta 9 kk. Astalla on menossa ensimmäinen kunnon karvanlähtö ja pintaan noussut pohjavilla tekee koirasta hauskan hailakan värisen.


Asta 1-vuotiaana syksyllä 2002
Gasellimainen nuori Asta. Astan runko saa kehittyä hitaasti ja rauhassa. Uskoisin, että tämä neiti on valmis ja parhaimmillaan vasta noin nelivuotiaana. Meillä ei ole kiire! Kevyen koiran vaivatonta liikuntaa katsellessa silmä todella lepää.


Asta 15.09.2002
Astan raajat ovat kauniisti kulmautuneet. Tytär muistuttaa varsin paljon isäänsä Cammoa niin väriltään kuin malliltaankin. Toisaalta virtaviivainen kruppi on myös aikalailla samaa mallia kuin Musti-emolla.


Parivaljakko Paula & Asta. Tosi hyvät kaverukset!


kuva: Liselott Brännström

Perhekuva maaliskuussa 2003
Vasemmalta lukien Astan veli Kläppylets Alu Avvo, emo Mustalikka ja Asta itse. Avvo on harvinaisen vaalea ja laajamerkkinen lapinporokoiraksi. Se edustaa domino-värimuunnosta, jota tavataan aika yleisenä suomenlapinkoirilla mutta hyvin harvoin lapinporokoirilla.


Tytär Astan ja äiti Mustalikan sopuisaa yhteiseloa Porotestissä 2003.

Lisää kuvia seuraavilla sivuilla.