Logo vie takaisin Kisuran kennelin aloitussivulle

BILKE

Iresa Ofelia ER14630/98D s. 28.2.1998
i: Miehtebiekka Hesekiel (Agrodals Nuuskamuikkunen x Miehtebiekka Joanne)
e: Iresa Narsissi (Kivimannun Kivikkoketopeto x Iresa Diidii)


Bilke 4 viikkoa
Eipä uskoisi, että Bilke on joskus ollut noin pieni pallero! Äänenkäyttö on aina ollut tälle neidille luonteva tapa ilmaista itseään J. Kuvan on ottanut Leinosen Kaija, joka kävi puolestani katsomassa neliviikkoisia pentuja Iris Aintilan luona Saukkolassa. Itse tapasin Bilken ensi kerran seitsenviikkoisena Sattasen poropaimennustestin yhteydessä. Tein valinnan kahden tyttöpennun, Ottilian ja Ofelian välillä. Hauskoja likkoja molemmat!


Bilke 7 viikkoa
Vasta uuteen kotiin tulleena likkalapsena. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ja niistä kaikista on nyt otettava itse selko, ilman emon ja sisarusten apua. Mutta onhan se ihmisperhe, ja Kepu.


Bilke 4,5 kuukautta
Kävin Bilken kanssa pentukesänä Soili Keräsen ohjaamassa pentujen toko-ryhmässä, josta saimme paljon hyviä koulutusvinkkejä elontaipaleelle. Ryhmän ulkopuolella sain erinomaista koulutusohjausta ystävältäni Kaija Leinoselta mm jäljen ja haun alkeisiin. Yhdessä Kaijan kanssa kävimme myös tutustumassa agilityesteisiin. Kaikkeen mahdolliseen koulutustouhuun Bilke suhtautui jo tuolloin, kuten aina myöhemminkin, loputtomalla innolla ja halulla saada tehdä ja oppia uutta.


Lumiprinsessa


Reppu ja reissukoira
Nämä koirat ovat yhtä hyviä retkikavereita, oli sitten vuodenaika, sää tai reissun kohde mikä tahansa. Omimmillaan lappalaiskoirat ovat kuitenkin metsäretkillä kuunnellen, haistellen ja katsellen, mitä luonnosta löytyy. Ja retkellä parasta ovat eväät - Bilkenkin mielestä.


Bilke paimentaa (1999)
Sain ensi kerran käsitystä koiran synnynnäisestä kyvystä paimentaa, kun osallistuimme Bilken kanssa Porokoirakerhon lammaspaimennusharjoituksiin Pelsolla syksyllä 1998. Oman koiran toimimisen näkeminen oli upea kokemus, josta olen kirjoittanut jutun Lapinkoira-lehteen 4/98. Myöhemmin Bilke on saanut paimentaa lampaita useampaan otteeseen ja poroja kerran poropaimennustestissä 2000. Rohkeutta ja paimennusviettiä Bilkellä riittää. Bilke on syvimmältä olemukseltaan oikea työkoira, sen on saanut huomata paimennuksenkin parissa puuhatessamme.


Tunnelmavalaistusta metsälenkillä.


Bilken kaunis, rodunomainen ilme.


Tämän kopin katolla vartioin MINÄ! (kesä 2004, kuva Minna Sarakontu)


Bilke kesällä 2005. (kuva: Minna Sarakontu)


Herkkuhetki metsästä löytyneen vanhan luun seurassa.


8-vuotiaan näyttelyseisonta kesällä 2006.


Kesäkarvassa hellekesänä 2006.