Logo vie takaisin Kisuran kennelin aloitussivulle

Kaikenkarvaisia ystäviämme


Koirien lisäksi perheeseemme kuuluu muutakin eläinväkeä, josta tässä lyhyet esittelyt. Ensinnäkin on kaksi leikattua kissaherraa; puna-valkea Sampsa, joka on syntynyt 12.5.1993 ystäväni Kaijan Noanarkin kennelissä. Siis jo syntynyt koiraperheeseen. Sampsa ikänsä ollut itsevarma, ihmisiä ja koiriakin rakastava, ovia aukova ja ihmisiään ahkerasti lypsävä kurnuttaja. Koskaan en ole kuullut kovaäänisempää kehräystä kuin Sampsalla!

Toinen kissamme on musta-valkea Mooses, joka on syntynyt kesällä 1995 ja tullut meille tuon vuoden syksyllä löytökissana; surkean pienenä, laihana, täynnä matoja ja korvapunkkeja, mutta ihmiseen luottavana ja turvaavana. Vaikeasta alusta huolimatta Mooseksesta kasvoi jopa Sampsaa suurempi kissa. Mooses on hiljaisempi, ei tee itsestään numeroa, eikä mielellään anna nostaa itseään syliin. Mutta kun illalla istumme katsomassa televisiota, hyppää Mooses vaivihkaa syliin ja alkaa myös lypsää silittelyn tahdissa. Ja aih, että Mooseksella onkin Pitkät Ja Terävät Kynnet!


Laumaamme liittyivät kesän 2004 alusta kaksi pässiä; valkea Peltsi ja musta Juuso. Pojat ovat rodultaan suomenlampaita ja niiden elämäntehtävänä on toimia ympäristönhoitajina täällä Muhoksella sijaitsevassa sukumme kesäpaikassa. Asumme itse taajama-alueella, joten aivan omaan pihaamme emme valitettavasti voi näitä poikia tuoda. Pässipojista kerrotaan lisää niiden omalla sivulla.

Kotiamme on toukokuusta 2004 asti kaunistanut myös 60 litran akvaario, jossa asuu tällä hetkellä 2 partamonnia ja 5 miljoonakalaa. Talossa asuu myös venäjänkääpiöhamsterityttö (talvikko) Tosca, gerbiiliherrat Duo ja Trio sekä tuoreimpana tulokkaana (kesäkuu 2007) kanityttö Nipsu Nöpönenä, joka on rodultaan leijonanharjashermeliini.


Kuvassa vasemmalla Tosca (helmiäissafiiri) ja oikealla jo edesmennyt Mocca (normaali). Keskellä on kylässä ollut samaa lajia edustava Domino-serkku Espoosta (safiiri).


Trio-gerbiili lempipuuhassaan eli jyrsimässä kananmunakennoa. (Kuva: Paula Risuaho)


Etualalla Duo-gerbiili, takana sen tummempi veli Trio. (Kuva: Hanna Risuaho)


Nipsu Nöpönenä, ikää runsaat 5 kk. (Kuva: Paula Risuaho)