Kennel Sarantais, FinlandEtusivu

Karvattomat koirat perheemme jäseninä vuodesta 2001

Sari
Hyvä eläinten Ystävä!


Perheeseeni on vuodesta 2001 lähtien liittynyt koko joukko perheelle rakkaita karvattomia perheenjäseniä, jotka esittelemme seuraavilla sivuilla sekä ImageAlbumeissamme, ks. linkki alla. Asuimme kesäkuuhun 2017 asti Sipoossa, josta muutimme syntymäkonnuilleni Pirkanmaalle.

Kasvatamme kodissamme karvattomia koiria: amerikankarvatonterrierejä ja meksikonkarvatonkoiria – haluamme jakaa sitä onnea, jonka itsekin olemme saaneet osaksemme näiden ihanien eläinten myötä.

Olemme suorittaneet Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin vuonna 2004 ja sen jatkokurssin vuonna 2009. FCI-kennelnimemme saimme vuonna 2005. Olemme osallistuneet useille koirakursseille; Sari on suorittanut KIVA-teamin Tunne Koirasi -kurssin. Agilityseuramme on Ylöjärven Koirakerho ry.

Jäsenyydet: Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben, Suomen Amerikankarvatonterrierit ja Rottaterrierit ry (olemme myös Sakaten perustajajäseniä - Sari tällä hetkellä hallituksen jäsen ja rahastonhoitaja), American Hairless Terrier Of America, Inc, AHTCA, Ylöjärven Koirakerho rySukaro ry sekä SuKoKa - Suomen Koirankasvattajat ry

Ruokimme aikuiset koiramme ja pentumme luonnonmukaisesti raakaruoalla; toki tutustutamme pentumme myös valmiskuivaruokaan.

Toivottavasti viihdyt kotisivujemme parissa,

Sari 
Kennel Sarantais

PS. Tuhansia kuvia on katseltavissa Sarantaisin ImageEvent-albumeista.

Henkilötietojen käsittely kennel Sarantaisissa

Kennel Sarantais (tmi Nitza Advantage, Y-tunnus 2199177-1) ei kerää asiakkaidensa henkilötietoja mihinkään erilliseen asiakastietorekisteriin. Asiakkaiden henkilötietoja on ainoastaan Suomen Kennelliiton kauppa-, sijoitus- ja astutussopimuksissa.

Sopimukset säilytetään lukkojen takana siten, että ulkopuolisilla ei ole niihin pääsyä.

Asiakkaiden henkilötietoja ei luovuteta eteenpäin ilman asiakkaan omaa suostumusta.Liity mukaan Sporttirakkeihin ja pidä yllä uusinta tietämystäsi koiran oppimisesta, treenaamisesta ym. 

 


 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Karvallisia AHT-pentuja vapaina! Hollyn ja Hugon F2-sukupolven amerikankarvatonterrieripennut syntyivät 29.9.2019. Pentujen FB-albumi on tämän linkin takana.


Barleyn (FI MVA V-16 PMV-17 WMK'S JOURNEY TO SARANTAIS) ja Mikin (PMJV-17 SARANTAIS FRIEND TO EVERYONE) amerikankarvatonterrieripennut syntyivät 10.1.2019: 2 karvallista narttua, 3 karvallista urosta ja 1 karvaton uros. Upeita pentuja upeista vanhemmista <3 Lisään tietoja tänne, mikäli pentuja vapautuu etsimään kotia.
 

Karvattomattomia ja karvallisia amerikankarvatonterrierin pentuja syntyi 8.9.2018: Marun ja Conanin 2 tyttöä (karvallinen ja karvaton) ja 4 poikaa (1 karvallinen ja 3 karvatonta). Pentueesta tietoja ja kuvia  tämän linkin kautta. Pentueella on myös FB-albumi.


Muutimme kesäkuussa 2017 Sipoosta Hämeenkyrön Pinsiöön, Pentinmaantielle. Meille on sujuvat liikenneyhteydet monesta suunnasta. Kilometrejä Tampereen keskustasta tulee 28 Vaasaan päin. Hämeenkyrössä on mahtava luonto ja erinomaiset vaihtelevat maastot liikkua koirien kanssa :)


FI MVA V-2016 WMK's Journey To Sarantais eli Barley ja isä Eros (UKC CH Grand Animal Eros @ Sarantais) saivat 6 tytärtä ja 3 poikaa 3.8.2017. Kuvia pentueesta löytyy pentueen FB-albumista.


Amerikanrottaterrieri Kodan (Arkay SGK Can You Hear Me Now) ja amerikankarvatonterrieri Popin (Sano Bolero Pop the Cork) risteytyspennut syntyivät 27.2.2017: 5 komeaa poikaa ja 2 kaunista tyttöä. Kuvia pentueen FB-albumissa, tässä linkki.


Amerikankarvatonterrieri ja amerikanrottaterrieri on hyväksytty uusiksi roduiksi Suomessa Suomen Kennelliiton hallituksen kokouksessa 15.6.2016.
Amerikankarvatonterrierien ja amerikanrottaterrierien roturisteytykset ovat toistaiseksi sallittuja ilman erikoislupaa. 

********************************************************
Finnish Kennel Club has accepted American Hairless Terrier and Rat Terrier as new breeds in Finland 15.6.2016.
Outcrossing is allowed without extra permission for now on. 
Amerikankarvatonterrierit saivat täyden rotustatuksen American Kennel Clubissa (AKC) 1.1.2016!Sakaten UKC-näyttely 4.12.2015 pidettiin Koirakoulu Kompassissa Helsingin Konalassa.
Lisää täällä. 
Sakaten UKC-tapahtuma 8. - 9.8.2015 Ellivuoressa, Sastamalassa

Kiitos kaikille osallistuneille mahtavasta tapahtumaviikonlopusta! Katso lisää tämän linkin kautta. RotuRace 2015

AHT:t eivät pettäneet nytkään! Kiitivät voittoon 192 joukkueesta! Hyvä Yoda, Ares, Barley ja Hymy! Myös muut AHT-joukkueet sijoittuivat hienosti!
Sakate ry järjesti UKC-tapahtuman Sipoossa 7. - 8.8.2014. 

Katso tapahtumatiedot FB:sta.

Kiitos tapahtumaan osallistuneille! Tapahtumasivulla linkki kolmen näyttelyn tuloksiin. Kiitos tuomareille Teri Murphy, Melissa Kidd ja Racahel Murphy, kaikki he USA:sta.RotuRace 2014

Barley juoksi voittoon minien, alle 40 cm, luokassa! Osallistujia oli tässä luokassa 168 koiraa. Barleyn joukkue vei myös kisan voiton 41 muusta joukkueesta; joukkueessa pinkoivat Barleyn lisäksi kasvattimme Yoda ja Myy sekä Dynali!ETFTA:n UKC-tapahtuma 2014 Espoossa

Toukokuisessa UKC-tapahtumassa Eros valittiin rotunsa parhaaksi ja edelleen koko näyttelyn parhaaksi, mukana oli 4 rotua. Samassa näyttelyssä Barley valittiin rotunsa parhaaksi nartuksi. Tuomarina toimi Felicity Trammel USA:sta.


 
Sakate ry järjesti UKC-tapahtuman 24. - 25.8.13 Mustialassa

Tuomareina Valerie Piltz (USA) ja June Pasko (USA).

Mustialan kartanomiljöön hienoilla nurmikentillä järjestettiin kaksi ulkomuotonäyttelyä ja terriereille yhteensä neljä Terrier Race -tasamaakisaa ja neljä Terrier Race -hyppykisaa viikonlopun aikana. Eros valittiin ensimmäisen näyttelyn rotunsa parhaaksi ja myös BIS:ksi, Barley valittiin toisen näyttelyn rotunsa parhaaksi. Kiitos kaikille osallistuneilla!UKC SAKATE SHOWS 15.9.2012, Vääksy, Finland

Tuomareina Karyn Pingel ja Ryan Pingel USA:sta.

Vääksyssä järjestettiin kaksi ulkomuotonäyttelyä ja terriereille yhteensä neljä Terrier Race -tasamaakisaa ja neljä Terrier Race -hyppykisaa. Kiitos kaikille Sakaten UKC-tapahtumaan osallistuneille! Kuvia näyttelystä tässä linkissä ja Terrier Race -kisoista tässä. Kuvaaja Heidi Granlund :)

UKC ETFTA SHOW 12.5.2012, Espoo, Finland
Tuomari Margo K. Carter, USA

BOB: Grand Animal Eros @ Sarantais
AHT:eiden UKC-erikoisnäyttely 18.2.2012 Nurmijärvellä, järjestäjä Sakate ry. Tuomarina Julia Kleutsch USA:sta.
paras karvainen uros: Sarantais Lurviga Lennart
paras karvainen narttu: Solaris & Sarantais Equuleus
paras karvaton uros: Grand Animal Eros @ Sarantais
toiseksi paras karvaton uros: BlueGKs Playing With Fire
paras karvaton narttu: Sarantais Bell Pepper
toiseksi paras karvaton narttu: Timeless Silverado Bacardi
paras uros: Grand Animal Eros @ Sarantais
toiseksi paras uros: Sarantais Lurviga Lennart
paras narttu: Sarantais Bell Pepper
toiseksi paras narttu: Timeless Silverado Bacardi
rotunsa paras: Sarantais Bell Pepper


Sarantaisilla oli sellainen voittoputki, että ihan huimaa! Kaikki em. listan voitokkaat koirat olivat kasvattejamme, kotikoiriamme tai sijoituskoiriamme. Ei oikein voi todeksi uskoa! Kiitokset tuomari Julia Kleutschille ja näyttelyn järjestäneille sakatelaisille!Uutisia 2.11.2010

Amerikankarvatonterrierin FCI-hyväksyntäprosessin voidaan sanoa lähteneen käyntiin: American Kennel Clubin (AKC) tammikuussa pidettävän kokouksen jälkeen AHT:t hyväksytään AKC:n FSS-ohjelmaan (Foundation Stock Service® Program)!

 

Coyol-meksikonkarvatonkoiramme World Dog Show 2010 -näyttelyssä

Pieni meksikonkarvatonkoiramme Coyolxauhqui (Gimenez-Valdes) saavutukset Tanskan Herningin maailmanvoittajanäyttelyssä: luokkavoitto, serti ja vara-cacib. Hyvä Coyol :)

 

GRCH Sarantais Mercy and Justice @ WMK ~ "Perry"

Big congrats to Perry and his wonderful family, the Pingels, again! He wan BOB in AHTA Speciality in Premier Shows 8 July 2010, in the USA! And being the UKC TOP 1 dog in Top Ten 2010 standings (July 2010)! Way to go Karyn, Ryan and Perry!

Suuret onnittelut Perrylle ja perheelleen, Pingeleille, jälleen aivan mahtavasta näyttelymenestyksestä: ROP AHTA:n erikoisnäyttelyssä Premierin yhteydessä 8.7.2010 USA:ssa! Ja Perry on myös ykkösenä UKC:n rotukohtaisessa Top Ten -listauksessa (heinäkuu 2010). Way to go Karyn, Ryan and Perry!

 

Oletko kiinnostunut karvallisesta amerikankarvatonterrieristä?

Oletko kiinnostunut karvallisesta amerikankarvatonterrieristä (American Hairless Terrier, AHT) tai rottaterrieristä (Rat Terrier)? Pyrimme kasvattamaan erisukuisten amerikankarvatonterrierien kantaa Suomessa tuomalla silloin tällöin maahan karvallisia AHT:eitä ja mahdollisesti rottaterrierejäkin USA:sta.

 

Resessiivinen ja dominoiva karvattomuus

Karvattomuuden paikallistaminen erirotuisten karvattomien koirien perimässä on työllistänyt tutkimusryhmiä Euroopassa, Hannes Lohen Koirangeenit-projekti Suomessa, ja Amerikassa, UC Davisin yliopistossa Kaliforniassa. Molempien tyyppien karvattomuus on tunnistettu geenitasolla vuonna 2008.
 

MOT 5.2.2007

Helmikuun alun 2007 MOT-televisio-ohjelman tiimoilta on puhuttu kovasti koirien karvattomuudesta. Ohjelmassa karvattomuus kytkettiin virheellisesti yhteen rodunjalostuksen tuomiin ongelmiin. Lue meidän näkemyksemme ohjelman tiimoilta.