SATUMETSÄN HAMSULA 2007

        

Otin pari kuvaa uudesta hamsulasta... jonne hamsut muuttivat heinäkuun alussa 2007.
Hamsula on pieni huone 4,5 x 3m omakotitalomme kellarissa. Hamsula on aika karu enkä ole ehtinyt koristella sitä yhtään, mutta siellä on kuitenkin ideaali ilmankosteus ja lämpötila 19-20´C kesäisin, talvisin hieman viileämpää. Sauna ja pesutilat ovat ihan lähellä, joten terrojen puhdistus on helpompaa kuin aiemmin. Hamsulassani on ikkuna sekä patteri jota käytetään tarvittaessa.
 
Hamsulassani on tilat noin 10 syyrialaiselle ja 10 kääpiölle. Pienempiä tilapäisasuntoja on muutama, esim. poikasten sijoittamista varten. Omat hamsuni mahtuvat kaikki hyllykköön, vastakkaisella seinällä on lähinnä siivoustaso, tarvikerullakko ja tilaa hoitohamsuille (kuten kuvassa).
 
Nykyään kaikilla syyrialaisilla on isot Gabberit juoksupyörillä (paitsi pitkisuroksilla ja pienillä poikasilla) ja kääpiötkin asuvat suuremmissa terraarioissa. Umpinaiset terraariot toimivat hienosti kun puruja ei lentele lattialle.


Alla pari kuvaa hamsuloistamme vuosien varrella. Häkit olivat hankittaessa 90-luvun alussa suurimpia mitä löytyi, mutta vuosien varrella markkinoille tuli yhä suurempia ja mukavampia asumuksia. Myös terraarioiden kokosuosituksia on muutettu hamsujen eduksi. Akvaarioita kokeilin myös asuntoina muutamia vuosia, mutta ne olivat raskaita kannella siivotessa. Vaihdoin Gabber terraarioihin 2000 luvun alussa, niihin olen ollut tyytyväinen - etenkin kun ei tarvitse nukkua samassa huoneessa hamsujen kanssa. Hyllykkönä on fiksattuja varastohyllyjä, tukipuut on siirretty sivusta päätyihin.
Hamsuja oli vuosituhannen taitteessa enimmillään liki 38 kpl, mikä oli minustakin liikaa.

 

Galleria Satumetsän hamsteriesittely Etusivu

©copyright 2007 Niina Toivonen