Hamsteri ja helle

Muistathan, että hamsterit kärsivät aina kuumuudessa. Luonnonvaraiset hamsut pääsevät viileään kaivautuessaan syvälle maan sisään. Lemmikkihamsterit saavat helteellä vakavia sydänoireita ja kuolemantapauksia on paljon. Varaudu jo ennakolta helteisiin, jos tiedät asuntosi kuumaksi.

Siirrä siis hamsteri kuumimman kesän ajaksi talon viileimpään ja varjoiseen 
huoneeseen (lämpötila mielellään alle +24´C), aurinko ei saa koskaan paistaa häkkiin. Helteillä huonetta kannattaa tuulettaa usein ja tarvittaessa eläimen oloa voi
viilentää vaikka kostuttamalla puruja runsaasti kukkasumutinpullolla. 
Litteä luonnonkivi on hyvä hankkia kesäksi häkkiin - sen päällä hamsterilla on
mahdollisuus lepäillä ja viilentää oloaan. Kiveä voi myös kylmettää jääkaapissa jos huoneistossa on todella kuuma.

Eläimen kaikkea kuljettamista helteellä tulisi välttää! Jos eläintä kuitenkin siirrellään, kannattaa kuljetuslaatikko kääriä reilusti kosteaan pyyhkeeseen. Lisäksi voi varustaa yhden lyhyen sivun boksista kylmäkallella jonka luo eläin voi mennä halutessaan viilentymään. Älä silti jäädytä hamsteria, sijoita vain yksi jääkalikka laukkuun. Älä koskaan laita kylmäkallea boksin alle, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Eläimen nesteensaanti on turvattava tuoreilla vihanneksilla ja hedelmillä, tai tarjoamalla sille vettä tunnin tai parin välein.

Pika-apu lämpöhalvauksessa (nopea hengitys, velttous, hikoilu ja kuumuus) on eläimen kastelu hieman kättä viileämmällä vedellä tai hamsun kääriminen kosteaan pyyhkeeseen. Helle aiheuttaa vanhoille eläimille myös sydänoireita (raskas hengitys, velttous, viileät tassut) silloin tulee antaa pikaisesti pieni muru asperiinia murskattuna jogurttiin - tämä voi pelastaa hamsterin hengen. Pidä aina asperiinia kaapissa. Lisätietoa sairaudet sivuilta.  
Turvallista kesää !