STRONGHOLD


Suoritan Stronghold loishäätöä hamstereille tarpeen mukaan Tampereella. Akuuteissa tapauksissa loishäätöä milloin vain, muuten
loishäätöä lähinnä silloin kuin lääkitsen suurempaa eläinlaumaa kerralla. Lääkitsen myös omia eläimiäni, jos on ollut mahdollista altistusta loisille.
 
Oireita loisista tai syy epäillä loisia, esim:
- eläimellä huono ja kulunut turkki (ei vaihda karvaa)
- paikallista hilseilyä (ehkä kutinaa ja turkkioireita)
- ihon punoitusta ja kutinaa (allergia poissuljettu)
- epämääräistä karvanlähtöä (muuta kuin hormonaalista)
- ihon kutinaa, raapimista (sikaripunkissa ei kuitenkaan kutinaa)
- outoja nyppyjä iholla (ihon värisiä)
- epänormaalia äkäisyyttä
 
Jos hamsullasi on ollut kontakteja muihin loistartunnan saaneisiin eläimiin, kesämökkilomailua yhdessä hiirten kanssa tai näyttelyitä takana joista on voinut levitä loisia, tarkkailisin eläintä tarkemmin.

Jos sinua epäilyttää loisten mahdollisuus, kerro hamsusi tilanteesta ja kysy lisätietoa loishäädöstä. Loishäätö on normaalikuntoiselle eläimelle turvallista, mutta alle luovutusikäisille poikasille sitä ei anneta. Strongholdin teho kestää 1kk ajan ja kertalääkinnällä ulkoloisten pitäisi lähteä. Kaikkiin sisäloisiin ja matoihin stronghold ei tehoa, mutta niitä esiintyy sisällä elävillä hamstereilla harvemmin kuin ulkona saalistavilla ja raakaa lihaa syövillä.
Kääpiöhamsterit ovat loisille herkempiä kuin isot syyrialaiset, joten kääpiöhamsterien kanssa ei tulisi odotella hoitoon hakeutumista kovin pitkään.

Ilman selvää epäilystä lääkettä ei anneta tai luovuteta.

         Lisätietoa Strongholdista.

Etusivu


©copyright 2007- Niina Toivonen