Etusivu

Savk lyhyesti

Tapahtumakalenteri

Nuorisotoiminta

Naistoimikunta

Långö

Maksut

Ohjeet ja lomakkeet

Kuvia

Kokouspöytäkirjat

Yhteystiedot

Linkit

Merisää

Sarvaston venekerho lyhyesti

 

Historia
Sarvaston Venekerho perustettiin vuonna 1968 luonnonkauniiseen Isosarvaston lahteen, Jollakseen. Toiminta alkoi ns. Elannon laiturista, joka sijaitsi Elannon kaupan rannassa. Kerhon satama siirtyi 1970-luvun alussa nykyiselle paikalleen, kun pitkäaikaiset maansiirto- ja täyttötyöt saatiin loppuun Isosarvaston lahden pohjukassa. Uuteen satamaan saatiin laiturit, talvisäilytystarhat, mastonosturi ja kerhotalo. Em. hankinnoissa käytettiin tuhansia talkootunteja. Samalla periaatteella kerhon hankintoja on hoidettu myöhemminkin, kun on rakennettu mastokatoksia, tarhojen ja laitureiden sähkö- ja vesijohtotöitä. Jokatalviset paalutalkoot on mainio esimerkki kerhon talkoohengestä. Silloin häärii jäällä noin 160 miestä peräpaalujen kimpussa.
Uuden sataman myötä alkoi seuran voimakas kasvu. Tällä hetkellä seurassa on n.550 jäsentä. Venekerho oli aluksi tyypillinen kaupunginosakerho, jonka jäsenet
asuivat Jollaksessa ja Laajasalossa. Nykyään jäsenistö on jakautunut tasaisemmin muihinkin kaupunginosiin, kun satamamme suojaisuus ja kerhon hyvä henki on kiirinyt kauemmaksikin. Suuresta talkootyön määrästä johtuen kerho on onnistunut pitämään maksut suhteellisen halpoina.

Satama
Satamamme on yksi pääkaupunkiseudun suojaisimmista, ellei suojaisin. Satamalahti on maisemaltaan erittäin luonnonkaunis.
Kerholla on kolme ponttoonilaituria, joissa on n. 340 venepaikkaa. Venepaikat on varustettu peräpaaluilla ja jokaisen paikan ulottuvilla on vesi ja sähkö. Laitureilla on myös palo- ja pelastuskalusto. Satamassa on veneluiska, mastonosturi ja tarvittava jätteitten lajittelumahdollisuus, mukaanlukien ongelmajätteet.
Kerhotalossa on toimisto, kanttiini (avoinna talkoo- sekä veneiden nosto- ja laskupäivinä) ja wc-tilat. Kerholle ollaan suunnittelemassa uutta kerhorakennusta.
Satamamme ongelmana oli pitkään sen mataluus. Sitä on ruopattu useaan kertaan ja viimeisen, suurimittaisen ruoppauksen jälkeen syväys riittää isoillekin veneille.
> kts. satamaohje

Talvisäilytys
Kerholla on Sarvastossa kolme talvisäilytystarhaa. Ne on aidattu ja niihin mahtuu n.230 venettä. Tarhat on varustettu vesi- ja sähköpistein ja niissä on ensisammutuskalusto.
> kts. telakkaohje

Nuorisotoiminta
Sarvaston Venekerhossa annetaan kesäisin juniorikoulutusta. Kerholla on oma jollakalusto ja juniorileirit ovat savuttaneet suuren suosion. Jollaleirien päätyttyä viedään osa jollista seuran saareen Långöhön, jossa saatuja oppeja kerrataan ja sovelletetaan käytäntöön.
> Lisää nuorisotoiminnasta

Kilpailu- ja matkaveneily
Kerhon kilpailujaos järjestää purjehduskilpailuja ja ottaa osaa Itä-Helsingin Syndikaatin toimintaan. Lisäksi järjestetään kerhon mestaruuskilpailut.

Långön saaritukikohta
Kerholla on saaritukikohta, Långö, Onaksen saaristossa. Siellä on kaksi satamaa, sauna, grillikatos sekä tarvittavat wc-, ja varastotilat. Saaressa järjestetään kesäisin useita yhteistapahtumia.
> Lisää Långö:stä