Kouros

New Forest poni, ruuna / New Forest Pony, gelding
Koko / Size: 140 cm
Syntymäaika / Date of Birth: 17.4.1993
Kasvattaja / Breeder: J.b. Beerten, Hollanti/Holland


i: Kantje’s Ronaldo e: Olthof’s Pamela
ii: Watershof Pretendent ie: Wiske Barbara

ei: Achterhoeks King

ee: Silverlea Collette

Kouros, eli tuttavallisemmin Kurre, muutti perheeseen 28.2.2010. Molempien lasten ratsastusinto jatkuu, ja Axel aloitti syksyllä 2010 myös viikoittaiset estetunnit. Aida tuntuu tykkäävän enemmän koulusatulassa istumisesta. Ponin hankinta alkoi enemmän tai vähemmän vakavasti jo pyöriä mielessä ja vasemmalla silmällä selailin myytäviä poneja silloin tällöin. Sadoista ilmoituksista yksi jäi erityisesti mieleen pyörimään, ja kun se toistui tarpeeksi usein, oli pakko lopulta ottaa asiasta selvää. Kiikarissa oli vanhempi pikkuponi, joka olisi jo tarpeeksi elämää ja myös kisoja kiertänyt, että turhat hörhöilyt olisivat taakse jäänyttä elämää, mutta jolla on vielä paljon annettavaa uusille pienille kuskeille. Ja joskus vaan näköjään voi elämässä käydä, että kerrasta onnistaa ja löytää sen oikean. Kurre on tuotu Hollannista Suomeen vuonna 2000 ja se on hypännyt aktiivisesti kansallisella tasolla aina tähän asti. Saavutuksena sillä on mm. pikkuponien Suomen mestaruus vuodelta 2002. Kilometrejä ja hyppyjä sillä on takana paljon, mutta toivottavasti niitä vielä tulee lisää, vaikka meillä poni toki jo jäähdyttelee aktiivista kilpaponin uraansa.

Kurresta siis tuli meidän perheen poni. Tätä kirjoittaessa kuukausi yhteistä aikaa on takana ja herra on ominaisuuksiltaan enemmän kuin edes uskoin. Se on täydellinen opetusmestari lapsille. Se on käsiteltäessä superkiltti, mutta ratsastettaessa herkkä ja nopeasti reagoiva, olematta kuitenkaan liian kuumakalle. Vastaa heti apuihin, on nöyrä, on pitkälle koulutettu ja osaa hypätä. Koska itsekin olen ponikokoinen, niin voin herralla ratsastaa. Tosin tähän mennessä ei montaa kertaa ole tätä minulle suotu, mutta ihanaahan se on olla vain ihan poniäitinäkin. :-)

Kouros is born in 1993, and imported from the Netherlands in 2000, and since been competing in show jumping on national level in Finland. He is a Finnish Champion in 2002, and has been ridden by several pilots during the years.

As my children’s riding was now at the stage, that an older, well trained and experienced learning master would take them quickly more forward, I every now and then looked the ads of ponies for sale. Among the hundreds of ads I especially noticed one, and it kept repeated during the months. Finally I felt I need to find this out. And sometimes things just click. As simple as it could be, Kouros ended up to be our pony, and arrived the last day of February in 2011, and he is even more what I was expecting. He is extremely kind to handle, sensitive but humble to ride, and loves to jump. As I’m a pony size myself, I can also ride him, but so far I haven’t had many chances!