Tuleva pentue / Upcoming litter

Vuodelle 2007 on suunnitteilla kaksi pentuetta.

Ella on astuettu Totilla 31.5.2007 ja on tiine, eli pentujen odotetaan syntyvän elokuun alussa. Yhdistelmällä on jalostustoimikunnan suositus.

Maisan seuraavaa juoksua odotetaan elo-syyskuussa.

Tässä tietoa yhdistelmistä:

  • ELLA / TOTTI

Pentueen emä: KANS & FIN & DK & S MVA, JV-03, PMV-04, SV-04, V-05 Catanka Taste of Waltz "Ella"
Lonkat A/B, kyynärpäät 0, silmät 5.4.2004 - OK ja 21.5.2006 - OK.
Ella on 5-vuotias narttu jolla on ollut yksi - kesällä 2005 syntynyt FREE- pentue tähän mennessä. Ella on vesispanieliksi rauhallisemman sorttinen ja koulutustilanteissa se on varsin luotettava - tekee mitä pyydetään mutta vesispanielimaiseen tapaan se on luonteeltaan itsenäinen eikä mikään automaattikone. Jos treeni menee liian vakavaksi, niin koira kyllä pudottaa ohjaajansa maan kamaralle. Kotioloissa olemme jäljestäneet ja nenä on hyvin tarkka. Tyypilliseen vesispanielimaiseen tapaan Ella on innokas uimari ja lintua sekä muuta riistaa sekä dummya kannetaan halukkaasti. Agilityssä Ella aloitti syksyllä 2005.
Ella on hienosti pärjännyt näyttelyissä niin koti- kuin ulkomaillakin. Se on kookas, mutta feminiininen. Turkki on runsas ja hyvälaatuinen. Sen ensimmäisen pentueen pennut ovat hyvin lupaavia. Tätä kirjoitettaessa jo neljä on valioitunut hetimmiten 2 vuotta täytettyään. Jäljestyksessä kolmella koiralla on tulos (kahdella AVO-1 ja yhdellä AVO-2), sekä tokossa on startannut yksi koira, jolla ALO-1 tulos.
Ellan suvusta löytyy useassa polvessa lukuisia ryhmä-, BIS- ja erikoisnäyttelyiden voittajia. Sen isä Multi Ch Co-R's Wingset Woody O'Blu Max on kaksinkertainen maailmanvoittaja ja erikoisnäyttelyiden voittaja, BIS-sijoittunut ja usean maan valio. Emä Multi Ch Catanka Waltzing Matilda on yksi kautta aikojen parhaiten suomalainen näyttelyissä menestynyt narttu, joka ollut myös erikoisnäyttelyn voittaja sekä saavuttanut ryhmä- ja BIS-sijoituksia.

Pentueen isä: KANS & FIN & S(u) & DK & LT MVA, FIN JVA Hooligan's Globetrotter "Totti"
Lonkat A, kyynärpäät 0, silmät 20.2.2004 – OK ja 22.2.2006 - OK. Kilpirauhastestattu 2005 (Vetlab), OK.
Totti on tuotu Suomeen USA:sta ja se on 4,5-vuotias. Sen isä AM Ch Castlehill's Air Jordan O'Landacre UD WC on kolminkertainen urosten National Specialty-voittaja jolla on myös korkea tottelevaisuuskokeiden titteli (Utility Dog) sekä rodunomainen käyttötulos (Working Certificate). Emä Am & Mex Ch Hooligan's Holy Grail CD CGC oli vuoden 2006 erikoisnäyttelyssä Sweepstakes-veteraanien narttuvoittaja. Ediellä on tottelevaisuudessa Companion Dog titteli sekä se on suorittanut Kiva Koirakansalainen (Canine Good Citizen) testin. Samaisessa USA:n National Specialtyssä Totin veli oli Winners Dog. Totin sukutaulusta tulee terveyspuolelta esiin erittäin vahvasti erinomaiset lonkkatulokset. Sen sukulaisiin voit tutustua kasvattajan Florence Blecherin kotisivuilla: http://www.hooliganiws.freeservers.com/. Totti on Kansainvälinen, Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Liettuan muotovalio sekä tuore FIN JVA eli jälkivalio. Totti on aktiivinen koira, joka kuitenkin on helppo ja mukava luonteeltaan. Totti tulee hyvin toimeen myös muiden urosten kanssa. Jäljestyspuolella Totti on osoittautunut aivan loistavaksi jälkikoiraksi. Tässä sen mejä-koeosallistumiset ja pisteet:


18.9.2005 Mejä AVO-1, 44 p

11.6.2006 Mejä AVO-3, 29 p.

13.8.2006 Mejä AVO-1, 48 p.

24.9.2006 Mejä VOI-1, 42 p.

17.5.2007 Mejä VOI-1, 44 p.

20.5.2007 Mejä VOI - (Ohjaaja keskeytti)

2.6.2007   Mejä VOI-1, 50 p.

  • Yhdistelmä Ella + Totti on hyvin paljon ulkosiitos. Ensimmäinen yhteinen koira (yksi rodun suuruuuksista Am Ch Mallyree Triple Expectation) tulee molemmilla esiin viidennessä sukupolvessa. SS-aste viiden sukupolven mukaan laskettuna on 0,19.

 

  • MAISA / ARTTU

Pentueen emä: FIN MVA EUJV-06 Catanka Freestyler ”Maisa”
Lonkat B, kyynärpäät 0, silmät 21.5.2006 - OK
Maisa on 2-vuotias ja on luonteeltaan erittäin aktiivinen. Se omaa hyvin suuren työmotivaation ja tekee kaiken ’sata lasissa’. Elämä on sen mielestä vaan äärettömän kivaa, mutta vielä kivempaa, kun päästään toko- tai agilitykentälle tai peuhaamaan muiden koirien kanssa, tai muuten vaan mukaan minne tahansa. Maisa on yksi sosiaalisimmista koirista mitä rodussa olen nähnyt. Se on aivan varmasti myös yksi vilkkaimmista. Aivan ihana kaveri, mutta olisi jonkun mielestä liian rasittava juuri täysin samoista syistä.
Maisa suoritti spanielien taipumuskokeen 1-vuotis syksyllä mennen kirkkaasti läpi. Se noutaa ja kantaa riistaa innolla, on erittäin riistaviettinen ja haussaan vesispanieliksi hyvin nopea. Varsinaisina harrastuksina on näyttelyiden lisäksi agility, mikä onkin tälle vauhtitassulle varmaan se omin laji. Näyttelyistä on tätä kirjoitettaessa saldona 9 sertiä ja CACIB. Kesän 2006 Euroopan Voittajanäyttelyssä Maisasta tuli EUJV-06 (Euroopan juniorivoittaja-06).
Maisa on varhain kehittynyt rungoltaan ja omaa hyvät mittasuhteet. Se liikkuu moitteettomasti oikein rullaten, kantaa häntäänsä oikein, on tasapainoisesti kulmautunut, omaa feminiinisen pään ja on runsasturkkinen.
Maisan isä Multi Ch Fynder Freethinker oli lainassamme Englannista ja koira on yksi rodun suuruuksista. Sillä on Englannista erikoisnäyttelyn BIS, se on ollut kahdesti Cruftsin ROP-koira ja Suomessa ollessaan oli mm. Suomen Spanieliliiton päänäyttelyssä BIS-2 sekä valioitui myös muissa pohjoismaissa. Tällä hetkellä Woody vaikuttaa USA:ssa, missä sillä on useita ryhmäsijoituksia.
Maisan emästä Catanka Taste Of Waltzista – voit lukea ylläolevasta Ellan pentusuunnitelmasta.

Pentueen isä: KANS & FIN & DK & N & S MVA V-99-01 PMV-01 SV-06 Catanka Winnie The Pooh ”Arttu”.
Lonkat B/C, kyynärpäät 1, silmät 19.3.2000 – OK ja 15.1.2007 – OK, todettu myös löysyyttä luomissa (silmätarkastuksen kohta ” Muita silmämuut. tark. Määrittelemättä”).
Arttu-vaari täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja se syntyi ensimmäiseen Catanka-pentueeseen. Luonteeltaan ja elämänasenteeltaan Arttu on tosi cool. Se ei turhista hötkyile ja ottaa asiat niin kuin ne tulevat. Arttu on kahdesti palkittu rodun näyttelyssä parhaana luonteena. Toki kaikilla on heikkoutensa ja Artulla se on tennispallot, joille koira tilaisuuden tullen menettää aivonsa.
Arttua on kerran käytetty jalostukseen ja sen jälkeläisiin voit tutustua H-pentujen linkistä.
Arttua on nuorena pojuna näyttelytetty ahkerasti ja tittelirivistö on kunnioitettava. Se on myös kaikkien rotujen näyttelyn ryhmävoittaja. Veteraanina vaari on päässyt uudelleen silloin tällöin kehiin ja tuorein saavutus ja titteli tulikin Ruotsin voittajanäyttelystä joulukuussa 2006 koiran ollessa siellä rotunsa paras.
Kooltaan Arttu on ISO. Sen hienoja rotuomaisuuksia ovat upea tynnyrimäinen rintakehä, erittäin hyvä etuosa ja kaula, oikea häntä, hienot sivuliikkeet ja liikkeessä oikea rullaus. Turkki on oikeanlaista laadultaan ja se on erittäin runsas sekä tumma väriltään.
Arttu on ollut koko elämänsä erittäin terve. Hampaita on ainoastaan jouduttu hoitamaan liian rankkojen puutöiden takia ja nyt sillä onkin eläinlääkärin toimesta määrätty halkojenkantokielto.
Yhdistelmä Maisa + Arttu on linjattu kantanarttuuni Bevelrock's Slanyyn eli 'Huldaan' (Artun emä ja Maisan emänemänemä) sekä sen sulhaseen S Mva MV-98 Aquatikus Lonely Canadian Tinkeriin (Artun isä ja Maisan emänemäisä). Hulda oli ensimmäinen vesispanielini joka eli lähes 13-vuotiaaksi. Luonteeltaan se oli mitä ystävällisin ja helpoin koira. Sen pentuesisarukset myös olivat pitkäikäisiä ja vielä yksi velipoika porskuttaa 15-vuotiaana. Tinker edustaa minulle ihannerotutyyppiä. Kauempaa sukutaulusta molemmilta osapuolilta löytyy myös yhteisiä Fynder-koiria. SS-aste viiden sukupolven mukaan laskettuna on 6,34.
Mikäli pennut tulevat aktiivisuustasoltaan äitinsä kaltaisiksi, niin älä mieti pentua tästä yhdistelmästä, ellet ole oikeasti kiinnostunut harrastuskoirasta.

Arttu kävi meillä kesäkuussa kesäturkin ajelussa ja otin samalla kuvia siitä ja Maisasta yhdessä. Klikkaa kuvia tästä linkistä.

Voit tutustua kaikkien kotimaisten koirien ja niiden sukulaisten tietoihin sekä tuloksiin Kennelliiton KoiraNetissä osoitteessa: http://jalostus.kennelliitto.fi/

Lisäksi pentusuunnitelmia on Heidi Åhmanilla. Taiska, eli FIN & S(n) MVA PMJV-05 Catanka Freedom of Speech on suunnitteilla astutettavaksi kesällä 2007. Mikäli kiinnostuit, kysele lisää Heidiltä heidi.ahman@kolumbus.fi. Itse toivon tästä yhdistelmästä narttupentua ja etsinkin sille sijoituskotia.

 

For 2007 it’s hoped to have two litters.

Ella is in whelp, and the litter is due at the beginning of August.

Maisa’s next season should be in August/September.

Information about the combinations:

  • ELLA / TOTTI

Dam: INT & FIN & DK & S CH, JV-03, PMV-04, SV-04, V-05 Catanka Taste of Waltz "Ella"
Hips FCI A/B, elbows 0, eyes checked and OK 5.4.2004 and 21.5.2006.
Ella is 5 years old bitch, who has had one litter (whelped 15.5.2005 – a called FREE-litter) two years ago.
Ella is independent personality, is willing to please, but has her own mind as well. She carries birds, rabbits without problem and is a good tracker. Ella has done also some agility. In shows she has done well. She’s FCI International Champion, and also national champion in Finlnad, Denmark and Sweden, as well Finnish Junior Winner 2003, Nordic Winner 2004, Swedish Winner 2004 and Finnish Winner 2005.
The puppies from her first litter (by Ch Fynder Freethinker) have done well in various activities. Several of them have been used in wildfowling, also three of them have achieved 1st and 2nd prize qualifications from the tracking tests, also one has 1st prize from obedience. In shows, four of them have already been titled. Finnish Champion title includes also passing the working certificate.
Ella’s sire is American bred Multi Ch Co-R's Wingset Woody O'Blu Max, who has twice been World Winner. He also won breed specialties in Finland and the Netherlands, as well was several times group and BIS-placed in Sweden. Ella’s dam Multi Ch Catanka Waltzing Matilda is one of the best show bitches in Finland ever, who in addition to group and BIS-placements achived breed specialty BIS. The pedigree of Ella includes also much more great great dogs in the past.

Sire: INT & FIN & S(u) & DK & LT CH, FIN Tracking CH Hooligan's Globetrotter "Totti"
Hips FCI A, elbows 0, eyes checked and OK 20.2.2004 and  22.2.2006. Thyroid tested 2005 and OK.
Totti is 4,5 years old American import. His sire AM Ch Castlehill's Air Jordan O'Landacre UD WC was three times best male in the US National Specialties, and he also is obedience titled (Utility Dog) and has gained breed’s Working Certificate. Dam Am & Mex Ch Hooligan's Holy Grail CD CGC was last year Specialty’s Veteran Sweepstakes bitch winner. In obedience she has Companion Dog title, and she has also passed Canine Good Citizen test. Totti’s litter brother was best of Winners in 2006 National Specialty. You can view Totti’s relatives from his breeder’s - Florence Blecher’s - web site: http://www.hooliganiws.freeservers.com/. Totti is FCI International, Finnish, Swedish, Danish and Lithuanian Champion, and also Finnish Tracking Champion. He is active dog, but is easygoing and lovely temperament. He also comes well along with other males.

The combination Ella + Totti is very much outcross. The first common relative comes in 5th generation.

  • MAISA / ARTTU

Dam: FIN CH EUJV-06 Catanka Freestyler ”Maisa”
Hips FCI B, elbows 0, eyes checked and OK 21.5.2006
Maisa is 2 years old and is a very active bitch. She is very willing to please and has full speed on all the time. She’s great in obedience, but her main sports is agility, and we’re focusing on that in addition to the shows. Maisa is one of the most open and kindest IWS I’ve met. She also is one of the most buzyest. Wonderful to have if one is interested in various activities, but could be too much for many.
Maisa gained the working certificate at 15 months old. She carries birds and rabbit without problem, loves to swim as every IWS does. Maisa recently finished her Fin Ch title and she has also several CACIB’s already. In 2006 she gained European Junior Winner title. This year she has been aready BIS-placed.
Maisa’s sire Multi Ch Fynder Freethinker is from UK, and is one of the great stars in the breed ever. In UK he has breed specialty BIS, has twice been BOB at Crufts and has numerous CC’s. While staying in Finland he was BIS-2 at Spaniel Specialty as well multiple times group placed, and he was also titled in other Nordic countries. At this moment he is in USA and has done well there too. Maisa’s dam is Ella - Catanka Taste Of Waltz.

Sire: INT & FIN & DK & N & S CH V-99-01 PMV-01 SV-06 Catanka Winnie The Pooh ”Arttu”.
Hips FCI B/C, elbows 0/1, eyes 19.3.2000 – OK and 15.1.2007 – OK.
Arttu will be this year 10 years and he is out of the very first Catanka-litter. Arttu is very cool personality, and take things as they come. He has twice been awarded best temperament in out breed show. However Arttu’s difinite weakness are tennis balls...
He has once been used as stud, being a sire of Catanka H-litter, born in 2001.
Arttu is a FCI International Champion, as well Finnish, Danish, Norwegian and Swedish Champion, and Finnish Winner 1999 & 2001, Nordic Winner 2001 and most recently he gained Swedish Winner last year as a veteran.

The combination Maisa + Arttu is lined to my foundation bitch Bevelrock's Slanyyn aka 'Hulda' and her fiancé S Mva MV-98 Aquatikus Lonely Canadian Tinkeriin

Finnish Kennel Club provides open database, from where one can look all the results of the Finnish registered dogs. Link: http://jalostus.kennelliitto.fi/