Sopiiko vesispanieli minulle ja minä sille?

LYHYET FAKTAT:

 Vesispanieli on rotu, joka haluaa olla omistajansa mukana joka ainoa hetki. Kotona se osallistuu pöydän kattamiseen, roskien ulosviemiseen, lattian moppaamiseen ja erityisesti joulukuusen koristeluun aina yhtä innokkaasti. Fakta on se, että koira on aina jaloissa kun jotain tehdään (jollei se ole sohvalla katsomassa TV:tä).

 Jos haluat varman tokovalion, niin älä harkitse vespaa, mutta jos haluat muuta kuin automaattisesti käskyn alla toimivan koiran, joka on toki helppo koulutettava mutta joka ajattelee omilla aivoillaan (välillä ehkä turhankin paljon) ja keksii mukavia käytännön piloja kun touhu alkaa tuntua liian vakavalta niin tämä on sinun rotusi.

 Vespa oppii äärettömän nopeasti ja on älykäs. Se on rotu, jolle voit opettaa kaikkea ja vieläkin enemmän.

 Rotu sopii erityisesti vauhtilajeihin, mutta osaa näyttää taitonsa myös tarkassa jäljestyksessä. Osaa se toki olla myös sohvaperuna, mutta remmiä ei tarvitse kahta kertaa ottaa naulasta kun olet tekemässä lenkille lähtöä.

 Mikäli haluat koiran, joka ulko-ovella kääntyy kannoillaan tulosuuntaan jos ulkona sataa räntää vaakasuoraan tai on -20 C pakkasta, niin tämä ei ole sinun rotusi. Vespa on joka sään koira, joka vielä tuntuu erityisesti rakastavan 'koiranilmoja'.

 Mikäli koira saa päättää, niin se nukkuu sänkysi alla.

 Mikäli inhoat tapaasi on jättää pöydälle ruokaa tai tiputella sukkiasi ympäri asuntoa, niin harkitse vesispanielia kotiapulaiseksesi. Opit nopeasti korjaamaan ruoat kaappiin, sillä kun selkäsi käännät ei sen jälkeen muuten ole enää mitään korjattavaa. Sukatkin löytävät tiensä lopulta helpommin pyykkikoriin kun kyllästyt löytämään ne reiällisinä ja venytettyinä melkein siitä paikasta mihin olit ne alun perin tiputtanut.

 Jos haluat koiran, joka ei vaadi peruskoulutusta, niin tämä ei ole sinun valintasi. 

 Lasten leikeissä vespa jaksaa pitkään, mutta muista että koiran ulkoiluttaminen ei koskaan saa olla lapsen vastuulla. Vesispanieli on spanieliroduista suurin ja sillä on paljon fyysistä voimaa.

 Mikäli haluat koiran, jolla 'wash and go' turkki, tämä ei ole sinun valintasi. Turkki vaatii säännöllistä kampausta ja leikkuuta. Mikäli haluat näyttelykoiran, jota saa föönata puoli yötä ennen h-hetkeä tämä ei myöskään ole sinun rotusi. Turkki vaatii aikansa päiväjärjestyksessä, mutta ei ole työläs moneen muuhun turkkirotuun verrattuna.

 Siis lyhyesti: Jos haluat uskollisen ja ehdottomasti hauskan lemmikin, joka on sinun tai koko perheesi paras ystävä ja sitoudut tiettyyn määrään turkinhoitoa ja perustottelevaisuuden opettamiseen ja ottamaan koirasi täysipainoisesti mukaan perheen tapahtumiin, vastaus on kyllä. Irlanninvesispanieli voi olla nappivalinta koiraksenne. Lisäksi sinun täytyy omata ripaus huumorintajua, sillä tulet tarvitsemaan sitä matkan varrella!