Koulun Suurjuhlat - Nuori Osaaja 2000

SHAKKI
 
Timo Munukka, shakin koordinaattori haastattelussa:
 

Shakki mukana tapahtumassa

Shakin osa-aluetta Nuori Osaaja 2000 –tapahtumassa vetää Timo Munukka Suomen Shakkiliitosta.

Munukka lähti mukaan harrastamaan shakkia 20 vuotta sitten ja on ollut Shakin järjestötoiminnassa mukana jo 13 vuotta. Hän on myös Helsingin Shakkiliiton puheenjohtaja.

Hänen varsinainen tehtävänänsä Suomen Shakkiliitossa on shakkikodin isännöinti, Shakkiliiton toiminnanjohtajan avustaminen ja kaikki pääkaupunkiseudun shakkitoimintaan liittyvä.

Hän toimii Suomen Shakkiliiton yhteyshenkilönä Nuori Osaaja 2000 –tapahtumassa ja vetää Helsingin kouluissa mm. koulushakkiprojektia.

– Kesällä 1998 ylipormestari ja Shakkiliiton puheenjohtaja Kari Rahkamo pyysi minua shakin yhteyshenkilöksi Nuori osaaja 2000

–tapahtumaan. Silloin lähti käyntiin myös koulushakkiprojekti ja tarkoituksemme onkin yhdistää se valmentavana osiona Nuori Osaaja 2000

–tapahtumaan. Laman aikana shakin osuus koulukerhotoiminnassa väheni, ja liiton puitteissa oli hyvä lähteä uudelleen käynnistämään shakkia koulushakkiprojektin myötä. Mukaan Nuori Osaaja 2000

–tapahtumaan lähdin myös siksi, että minua helsinkiläisenä kiinnosti asuinkaupungissani järjestettävä megatapahtuma, sekä se, että jäin aikoinaan Espoossa kouluni puitteissa pois karsinnoista, Munukka kertoo. Koululaisten Shakin SM-kilpailut pidetään vuosittain ja osanottajamäärä 200 pelaajaa on pysynyt lamasta huolimatta vakiona. SM-kilpailut saivat alkunsa Tampereella pidetyistä Koulun Suurjuhlista vuonna 1980.

– Silti uusien harrastajien mukaan saaminen on hankalaa. Toivonkin, että koulushakkiprojektin sekä Nuori Osaaja 2000

– tapahtuman myötä lajin harrastaminen lisääntyisi ja vakiintuisi, hän toteaa toiveikkaana ja selvästi asiaansa uskovana.

– Pitkän tähtäimen tavoitteena onkin, että Nuori Osaaja 2000

–tapahtuman myötä saataisiin samantyyppinen vuosittainen keväisin pidettävä koululaistapahtuma koululaisten SM-tapahtuman rinnalle. Ruotsissa pidetään vastaavanlainen kilpailutapahtuma Schackfyran neljäsluokkalaisille. Vuosittainen osallistujamäärä siellä on yli 1000 koululaista, hän jatkaa. .
 
 
Nuori Osaaja shakkitoimihenkilöt
Unga Talanger schackfunktionärer
HSL / Shakkikoti
HSF / Schackhemmet
Ylen teksti-tv:n Shakkisivut
Yles text-tv Schacksidor
Nuori Osaaja Shakkisivut
Unga Talanger Schacksidor
Suomen Shakkiliitto
Finlands Schackförbund
ShakkiNet kotisivu
ShakkiNet hemsidan
Nuori Osaaja kotisivut
Unga Talanger hemsidor
Suomen shakkikerhot
Finlands schackklubbar
Shakkilinkkejä
Schacklänkar

Sivu päivitetty / Sidan uppdaterad 11.3.2000 19:00 (OEZ)

Lisätietoja / Tilläggsuppgifter