Kerhojen kokous 10.4.2011

Liiton nimenmuutos vahvistettiin: uusi nimi on Suomen Shakkiliitto ry. Seuraavaksi nimenmuutos ilmoitetaan yhdistysrekisteriin, missä hyväksymisen jälkeen uusi nimi ilmoitetaan eri tahoille, julkaisuihin, verkkosivuille, laskuttajille jne.

Kokouksessa keskustelua herätti JSM-kilpailussa sallittujen ulkomaalaispelaajien määrä. Kokous päätti siirtää asian työryhmälle, joka antaa esityksensä syksyn 2011 kerhojen kokoukselle. Äskettäin on lähtenyt kaikille liigaseuroille kutsu ilmoittaa edustajansa työryhmään.

Kerhojen kokouksessa hyväksyttiin esitys, jonka mukaan kerhojen kokousaineisto julkaistaan liiton internet-sivulla ja sähköpostilla. Kirjallinen kutsu lähetetään vain pyynnöstä. Koska muutokset liiton sääntöihin vaativat määräenemmistön kahdessa peräkkäisessä kerhojen kokouksessa, niin asia on toistamiseen esillä syksyn kerhojen kokouksessa.

2. Tulevia kilpailuja

Seniorien joukkue-EM 2.-12.5.2011:

SM-kilpailu 2011:

Ilmoittautuminen kesäkuussa Helsingissä pelattavaan kilpailuun päättyy 6.5.2011.

Suomen Cup:

Ensimmäinen kierros on pelattu ja toinen on arvottu kerhojen kokouksessa.

Kaikille vuoden 2012 SM-kisoille ei vielä ole järjestäjiä, joten järjestelyistä kiinnostuneet ottakoot yhteyttä liiton toimistoon, osoite viestin lopussa. Tarjolla ovat vielä:

henkilökohtainen SM (yleinen sarja, naiset ja seniorit)

nopean shakin SM

pikapelin henkilökohtainen SM ja nuorten pikashakin SM

Vuodelle 2011 on myös hyväksytty nettishakin SM-kilpailu, joka on vapaasti haettavissa. Jos järjestämiseen löytyy halukkuutta, niin hakemukset liiton toimistoon.

Kilpailukalenteri on tutussa osoitteessa:

3. Tiedotustoiminta

Liitolle on avattu Facebook-sivut osoitteeseen

Sivuilla on tietoa ajankohtaisista tapahtumista, valokuvia, kommentteja ja muuta kiinnostavaa aineistoa. Kerhot ja yksityiset voivat ilmoittaa sinne tapahtumansa, jotka sitten näkyvät automaattisesti seuraajille ("kavereille") haluttuna päivänä. Myös ilmoittautumisia voidaan ottaa sen kautta vastaan.

4. Lisenssirästit vuodelta 2010

Vuonna 2010 ilman lisenssiä pelanneiden karhuaminen käynnistyy. Listalla on 115 nimeä. Karhukirjeitä on luvassa seuroille, joiden järjestämissä kilpailuissa on pelannut pelaajia ilman lisenssiä tai joiden edustusjoukkueissa on pelannut lisenssittömiä pelaajia.

5. Toimitsija- ja turnausjohtajakoulutus

Shakkitoimitsija- ja turnausjohtajakoulutusta on saatavilla keväällä kahdella paikkakunnalla:

23.4. Ilmajoki (Ilmajoen opisto, yhteyshenkilö Heimo Heiska, heimo.juhani.heiska(at)netikka.fi)

22.5. Turku (Samppalinnan koulu, yhteyshenkilö Ilkka Norri, inorri(at)utu.fi)

6. Kysely koulushakista

Tämän viestin liitteenä on kysely koulushakkitoiminnasta eri puolilla Suomea. Vastatkaa kyselyyn 28.4.2011, niin ehditte mukaan palkintojen arvontaan! Vastaukset liiton toimistoon, yhteystiedot alla.

Löytyy verkosta paikasta

www.kolumbus.fi/shakkiliitto/kerhok11.xls

Mahdolliset tiedustelut kyselystä ja muusta koulushakkivuoteen liittyvästä Kimmo Teleniukselle, p. 050-3017425, sähköposti kimmo.telenius@gmail.com

Koulushakkivuoden verkkosivu, jolta löytyy monipuolista ja ajankohtaista tietoa aiheesta: http://www.koulushakki.fi/

Hyvää shakkikevättä!

Jorma Paavilainen

Suomen Keskusshakkiliitto

Henry Fordin katu 5 C, 00150 Helsinki

p. 044 3264130