KERHOTIEDOTE 27.9.2009

1. KERHOASIAT

Kerhojen syyskokous

Kerhojen kokous pidetään 22.11. Helsingin Shakkikodissa. Asialistalla ovat muun muassa toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2010. Kaikille kerhoille lähetetään kirjallinen kutsu liitteineen, jotka tulevat näkyville myös liiton kotisivulle. http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/

Lisenssipelaajia oli jo elokuun lopussa enemmän kuin viime vuoden lopussa ja määrä tuntuu vakaasti kasvavan. Tästä suuri kiitos kaikille asiaan vaikuttaneille!

Muistakaa lähettää kerhonne jäsenluettelo liiton toimistoon. Liiton sääntöjen mukaan jäsenluettelo on lähetettävä vuosittain edellisen vuoden lopun tilanteen mukaisena.

2. KOTIMAISET KILPAILUT

Jos kerhosi aikoo järjestää SM-kilpailun vuonna 2011 tai selokelpoisen kilpailun vuonna 2010, niin kilpailuhakemus on lähetettävä 30.9.2009 mennessä liiton toimistoon, yhteystiedot viestin lopussa.

Kaikille vuoden 2010 SM-kisoille ei vielä ole järjestäjiä, kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä liiton toimistoon. Tarjolla on henkilökohtainen SM (yleinen, naiset, seniorit). Vuoden 2011 SM-kilpailujen anomisen määräaika on myös 30.9.2009.

Joukkueiden SM-kilpailu 2009-2010 on alkanut. Kilpailun ohjelma on sivulla http://www.shakki.net/sksl/jsm09/ Tutustukaa esimerkiksi kilpailun erikoismääräyksiin, ohjelmaan ja joukkueiden kokoonpanoihin. Myöhästymissääntö on muuttunut 30 minuuttiin.

Sivustossa on myös lista pelaajista, jotka ovat kilpailukiellossa vuonna 2008 kertyneiden maksamattomien rästien vuoksi. Kilpailun johtaja on Jyrki Kytöniemi, yhteys jsm0910@shakki.net

Varmistakaa, että JSM-joukkueenne pelaajilla on lisenssi kunnossa. Ellei verkon selolistalta löydy L-merkintää, niin kannattaa hoitaa lisenssiasia kuntoon. http://www.shakki.net/cgi-bin/selolista

Joukkuelisenssi maksaa 20 EUR ja riittää JSM-kilpailun loppuun pelaamiseen. Joukkuelisenssi ei sisällä Suomen Shakkia eikä sillä voi pelata muissa kilpailuissa. Epäselvissä tapauksissa kannattaa tarkistaa lisenssin tilanne liiton toimistosta, yhteystiedot viestin lopussa.

Joukkuelisenssille oiva vaihtoehto on ns. loppuvuoden lisenssi, 1.7.-31.12. ostettava lisenssi. Se on voimassa seuraavan kalenterivuoden loppuun ja maksaa vuosilisenssin hinnan + 50 % vuosilisenssin hinnasta. Aikuisten loppuvuoden lisenssi siis 90, nuorten 60 ja varhaisnuorten 30 euroa. Loppuvuoden lisenssi on voimassa ostohetkestä seuraavan kalenterivuoden loppuun ja sisältää Suomen Shakin.

Koululaisten SM-kilpailun ajankohta on muuttunut, kilpailu pelataan Lavialla 28.-29.11.2009.

Tasaselojärjestelmä on hyväksytty viralliseksi Suomessa käytettäväksi kilpailumuodoksi.

3. KANSAINVÄLISET KILPAILUT

Heikki Westerinen edusti voittoisasti Suomea seniorien PM-kilpailussa Norjan Fredrikstadissa 19.-27.9. Pelejä osoitteessa http://www.sjakk-live.com/

Ruotsi-Suomi -maaottelu pelataan lauantaina 3.10.2009. Ennakkoasetelmissa Ruotsi on selvä ennakkosuosikki, joten joukkueeltamme vaaditaan venymistä. Menestystä Suomelle!

Itämeren maiden nuorten joukkueturnaus pelataan 4.-9.10. Joukkueessa on 10 nuorta lupausta, jotka saavat arvokasta kansainvälistä kokemusta.

Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuun Mar del Plataan, Argentiinaan 16.-29.10.2009 lähtee tämän vuoden nuorten Suomen mestari Tero Lehtimäki.

Joukkueiden EM-kilpailuun Novi Sadissa 21.-31.10. yleisen sarjan joukkue on Tomi Nybäck, Mika Karttunen, Mikael Agopov ja Tommi Luukkonen, naisten sarjan joukkue Sari Rautanen, Laura Savola, Heini Puuska ja Päivi Walta.

http://www.eurons2009.com/

Moni tulevaisuuden menestyjä on lähdössä nuorten MM-kilpailuun Turkin Antalyaan, jossa pelataan 11.-23.11.2009. http://wycc2009.tsf.org.tr/

Tomi Nybäck kilpailee muiden huippujen kanssa World Cupissa Hanti-Manskissa Venäjällä 20.11.  15.12.2009.

4. MUUTA

Pohjoismaiden Shakkiliittoon on valittu Suomen edustajiksi toimikuntiin Niina Koskela (naiset), Harri Hurme (seniorit) ja Mika Ebeling (koulushakki).

Pertti Lehikoisen MM-mitali kirjeshakissa on ollut jo pitkään varma. Väri ratkeaa kilpailun pelissä, jota voi seurata viiden siirron viiveellä osoitteessa

http://www.iccf-webchess.com/MakeAMove.aspx?id=185159

Lehikoisen ainoa kilpailija Stefan Winge on voittanut sotilaan, mutta riittääkö se pelin voittoon ja maailmanmestaruuteen  vai puolustaako Guillermo Toro tasapelin ja Lehikoiselle maailmanmestaruuden? Tässäkin on maaotteluhenkeä rakkaiden vihollisten välillä.

Nettitelevisio

SKSL:lla on sopimus nettitelevision käytöstä, mikä mahdollistaa lähetykset verkkoon. Kerhot voivat saada oman tunnuksen, joilla voi lähettää suoraa lähetystä tai videoita. Neuvoja Toivo Pudakselta toivo.pudas@fimug.fi tai 040-5707400. Nettitelevision osoite on

http://floobs.com/user.html?id=4232

Nuorisopostilistan uutisia on tarjolla sivulla http://www.shakki.net/nuoriso/forum/mail.htm

Toimitsijatilanne on sivulla:

http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/vtoim09x.htm

Kilpailutulosten lähettäminen

Kilpailujen tulokset Suomen Shakin päätoimittaja Marko Tauriaiselle, selolaskija Mikko Markkulalle ja liiton toimistoon:

marko.tauriainen@suomenshakki.fi

mikko.markkula@pp.inet.fi

sksl@kolumbus.fi

Osoitteenmuutokset liiton toimistoon.

Hyvää shakkisyksyä!

Jorma Paavilainen

Suomen Keskusshakkiliitto

Henry Fordin katu 5 C, 00150 Helsinki

p. 044 3264130

sksl@kolumbus.fi