KERHOASIAT

Kerhojen kokous on Helsingissä 9.11.2008, varatkaa aikaa kalentereihinne!

LISENSSIT

Loppuvuoden lisenssiä, joka on voimassa vuoden 2009 loppuun, voi ja kannattaa hankkia. Hinta on 90 EUR ja sisältää Suomen Shakin koko puolentoista vuoden (1.7.2008-31.12.2009) ajalta. Aktivoi passiiviseksi jäänyt kerhosi pelaaja, siitä on hyötyä sekä kerholle että liitolle! Selo-listallehan on tullut mahdollisuus määritellä hakuun aktiiviset pelaajat, listan ulkopuolelle jääneisiin kerhosi jäseniin voi kiinnittää huomiota.

SHAKIN NETTIOPETUSHANKE

Alustavan maininnan ansaitsee Forssan seudulla vireillä oleva shakin nettiopetushanke, jonka puuhamies on Raimo Rintamäki. Mukaan halutaan kerhovalmentajia, asiasta lisää tulevissa tiedotteissa.

KOTIMAISET KILPAILUT

Muistakaa, että vuoden 2009 lisenssin saa 50% alennuksella, jos on osallistunut viiteen kilpailuun, josta on maksettu normaali selomaksu (ei siis nopean tai pikashakin alennettua selomaksua). Kilpailuja on vielä jäljellä, kuten kilpailukalenteri kertoo: http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/kilk2008.htm

SM-kilpailuja nuorille

Loppuvuonna on vielä kaksi SM-kilpailua, Koululaisten SM Tampereella 15.-16.11. ja Nuorten pikashakin SM-turnaukset Lahdessa 23.11. Innosta kerhosi nuoria osallistumaan!

JSM

JSM 2008-9 jatkuu 8.11.2008. Kilpailun johtaja on Jyrki Kytöniemi ja sähköpostiosoitteeksi suositeltava on

jsm0809(at)shakki.net http://www.shakki.net/sksl/jsm08/

VUODEN 2009 KILPAILUT JA VUODEN 2010 SM-KILPAILUT

Vuoden 2009 kilpailukalenteri on lähetetty kilpailuja anoneille kerhoille kommentoitavaksi. Kerhot voivat neuvotella keskenään päivämäärien mahdollisista muutoksista, jos tarvetta on. Vuoden 2010 kilpailuista se ennakkotieto, että joukkuepikapelin SM-kilpailu myönnettiin Tammer-Shakille. Kaikkiin SM-kisoihin 2010 ei ollut hakijoita, joten myöhään heränneilläkin on vielä mahdollisuus järjestää arvokilpailu.

MUISTUTUS KILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

Sääntöjen mukaan virallisen selolaskentaan menevän kilpailun järjestämiseen tarvitaan toimihenkilöt, joilla on säännöissä määrätty pätevyys voimassa. Kilpailun johtaja ja tuomari voi olla vain (vähintään) turnausjohtaja, kilpailutoimikunnan jäsen (vähintään) shakkitoimitsija. Kummankin pätevyyden tulee olla voimassa.

Jos parien määritys tehdään käsin, parien määrääjänkin on oltava turnausjohtaja.

Kilpailussa tarvitaan siis vähintään yksi henkilö, jolla on vähintään turnausjohtajan arvo ja pätevyys voimassa, lisäksi kaksi muuta, joilla on vähintään shakkitoimitsijan pätevyys voimassa. Kilpailussa pelaava ei voi toimia samanaikaisesti toimitsijana.

Toimitsijoita ja turnausjohtajia, joilla on voimassaoleva pätevyys, on liian vähän. Tarvittaessa tiedon pätevyydestä saa selolaskija Mikko Markkulalta. Kurssi, jossa pätevyyden voi saada tai uusia, järjestetään tarvittaessa. Mikko Markkula (mikko.markkula@pp.inet.fi) on käytettävissä vain matkakustannusten hinnalla. Suoritettu tentti antaa pätevyyden suoritusvuodeksi ja neljäksi seuraavaksi kalenterivuodeksi.

On myös tärkeää, että selolaskijalle toimitetaan tiedot kilpailun toimihenkilöistä.

KANSAINVÄLISET KILPAILUT

Seurajoukkueiden EM-kilpailussa 16.-24.10. Kreikan Kallitheassa mukana ovat Matinkylän Shakkikerho ja Tarmmer-Shakki. http://ecc2008.chessdom.com/

Nuorten MM

Nuorten MM-kilpailuissa Vietnamin Vung Taussa 19.-31.10. Suomea edustavat pelaajina Daniel ja Gabriela Ebeling, Roope Kiuttu, Erik Rönkä, Laura Savola ja Qiyu Zhou. http://wycc2008.vietnamchess.com/index.php

Seniorien MM

Senioreiden MM-kilpailuun Saksaan 28.10.-8.11. on ilmoittautunut suomalaisia Heikki Westerisen johdolla: http://www.seniorenschach.de/

Shakkiolympialaiset

Dresdenin shakkiolympialaiset 12.-25.11.2008 lähestyvät nekin:

http://www.dresden2008.de/