KERHOASIAT

Kouluttajaverkoston luominen – nimetkää kerhon kouluttaja

Muistakaa edellisissä tiedotteissa olleet pyynnöt nimetä kerhon kouluttaja. Vuoden 2009 alussa on käynnistymässä koulutusprojekti, jossa tarjotaan ikääntyneille ja mielenterveyskuntoutujille shakkikursseja yhteistyössä Vanhustyön Keskusliiton ja Mielenterveyden Keskusliiton kanssa. Kurssin vetää paikallinen shakkikerho, joka saa tästä toimintansa kuluihin 500 euroa. Paikallisen vanhustyön tai mielenterveystyön järjestö hoitaa kurssipaikan ja pääosin kurssin markkinoinnin. Kerhon tehtävä on kurssin vetäminen.

Kysely koulukerhotilanteesta

Opetusministeriö on myöntänyt kuntien haettavaksi rahaa koulukerhotyön tukemiseen. Jaossa on nyt lisätukea niille sadalle kunnalle, jotka eivät hakeneet kerhomäärärahaa keväällä 2008. Lisäksi uusi hakukierros on tammi-helmikuussa 2009. Ottakaa yhteyttä lähikoulun johtoon anomusten tekemiseksi. Kokonaistilanteen selvittämiseksi pyydämme koulukerhon vetäjiä ilmoittamaan nykytilanteen Antti Rytköselle, antti.rytkonen@oaj.fi ja 040 – 733 6785. Lisätietoa häneltä ja edellisestä tiedotteesta.

Liiton toimikunnat

Tehkää ehdotuksenne liiton toimikuntien uusiksi jäseniksi erovuoroisten tilalle viimeistään tammikuun alkuun mennessä, toimikunnat nimetään hallituksen kokouksessa joko 13.1. tai 7.2.2009.

- Shakkituomaritoimikunta: erovuorossa 2009 Harri Hytönen ja Markku Kokkila, muut jäsenet Mikko Markkula, Martti Mujunen, Osmo Särkilahti ja Veikko Valo.

- Ansiomerkkitoimikunta: erovuorossa 2009 Edvi Kvist, Eino Nieminen ja Osmo Särkilahti, muut jäsenet Harri Hurme, Pekka Palamaa ja Veikko Valo (2010).

- Selotoimikunta: erovuorossa 2009 Harri Hytönen, Mikko Markkula ja Pekka Palamaa, muut jäsenet Harri Hurme, Juha Kivijärvi ja Teemu Vihinen.

- Tiedotustoimikunta: Toivo Pudas, Petri Graeffe, Riitta Nybäck, Osmo Särkilahti

- Valmennustoimikunta: Sauli Tiitta, Toivo Pudas, Markku Hartikainen, Asko Hentunen, Harri Hurme, Veikko Valo

- Shakkikodin huoneistotoimikunta: Harri Hurme, Toivo Pudas (SKSL:n edustajat)

KOTIMAISET KILPAILUT

Vuosi 2008 on melkein pelattu loppuun:

http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/kilk2008.htm

Jännittävä JSM 2008-9 jatkuu 17.1.2009. Kilpailun johtaja on Jyrki Kytöniemi ja sähköpostiosoite jsm0809(at)shakki.net

http://www.shakki.net/sksl/jsm08/

Vuoden 2009 kilpailukalenteri on tutustumisen arvoinen. Järjestäjät: tarkistakaa, että pahoja päällekkäisyyksiä toiseen kilpailuun ei ole ja lähettäkää ajoissa kilpailukutsut!

http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/kilk2009.htm

Kaikille vuoden 2010 SM-kisoille ei vielä ole järjestäjiä, joten kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä liiton toimistoon: sksl@kolumbus.fi

KANSAINVÄLISET KILPAILUT

Dresdenin shakkiolympialaisissa Suomen joukkueet menestyivät hienosti:

http://www.dresden2008.de/

Kirjeshakin 20. MM-tittelin ratkaiseva peli on viiden siirron viiveellä seurattavissa verkossa. Voittaako Ruotsin Winge pelin ja mestaruuden, vai tuoko tasapeli kullan Pertti Lehikoiselle?

http://www.iccf-webchess.com/MakeAMove.aspx?id=185159

Ottelu Suomi-Viro pelataan 4.4.2009. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin, mutta jo nyt kannattaa varata aikaa kalentereihin!

Suurturnaus Cappelle la Grandessa kutsuu jälleen suomalaisia pelaajia, lisää kilpailusta sivulla http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/ulkkutsu.htm

MUUT ASIAT

Ehdotukset vuoden 2008 sekä pelaajaksi että nuoreksi pelaajaksi osoitteella sksl@kolumbus.fi viimeistään 1.1.2009!

Lisenssilaskut ovat lähteneet matkaan – maksakaa ajoissa ja pelatkaa huoletta heti vuoden 2009 alusta alkaen.

Liiton hallitus vuoden 2009 alusta alkaen on seuraava: Tuomo Halmeenmäki (puheenjohtaja), Veikko Valo (varapuheenjohtaja), Petri Graeffe, Markku Hartikainen, Asko Hentunen, Pekka Kauko, Toivo Pudas, Antti Rytkönen, Pekka Sairanen ja Jukka Tolkki. Yhteystiedot löytyvät sivulta

http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/skslhall.htm

Mahdollisuutta päästä Kaarle Ojasen elämänkertakirjan tabula gratulatoriaan on jatkettu tammikuun 2009 loppuun. Lisätietoa Suomen Shakin 11/2009 sivulta 329 ja Marko Tauriaiselta: marko.tauriainen@suomenshakki.fi

shakkiterveisin

Jorma Paavilainen

Suomen Keskusshakkiliitto

Henry Fordin katu 5 C, 00150 Helsinki

p. 044 3264130

sksl@kolumbus.fi