Lounais-Suomessa järjestetään viiden osakilpailun nopean shakin turnaussarja vuonna 2011. Osakilpailuina on sekä perinteisesti järjestettyjä kilpailuja että uusia turnauksia. Jokainen osakilpailu on yksipäiväinen ja selokelpoinen. Kaikki osanottajat pelaavat yhdessä ryhmässä. Yksittäisissä osakilpailuissa on omat palkinnot. Lisäksi kokonaiskilpailussa on jäljempänä mainittavat palkinnot. Osakilpailujen yksityiskohtaiset tiedot ilmenevät kilpailukutsuista, jotka julkaistaan mm. liiton kilpailukalenterissa. Osakilpailut:

su 16.1.       Turun turnaus, Turku (TuTS)

la 7.5.          Salon osakilpailu, Salo (SalSK)

su 3.7.         Naantalin osakilpailu, Naantali (TSY)

la 10.9.        Loimaan osakilpailu, Loimaa (LoimSK)

la 17.12.     Joulukilpailu, Turku (TuTS)

Kokonaiskilpailun palkinnot:

Pääsarja:  1. 350 €   2. 200 €   3. 100 €   4. 50 €   5. 50 €   6. 50 €

Ratingsarja:  1. 200 €   2. 100 €   3. 50 €   4. 50 €

Pistelasku:

Pääsarja: osakilpailun 10 parhaalle pisteitä 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1

Ratingsarja: Kukin pelaaja saa osakilpailusta pisteitä sen määrän, jolla hänen loppusijoituksensa ylittää hänen lähtösijoituksensa. Jos pelaajan loppusijoitus alittaa hänen lähtösijoituksen, pelaaja saa nolla ratingpistettä eli miinuspisteitä ei jaeta.

Pelaajan loppusijoitus on osakilpailun vertailusääntöjen mukaisesti hänelle määrätty sijoitus. Pelaajien lähtösijoitukset määräytyvät selolukujen mukaisesti.

Esimerkki: Pelaaja A on kilpailun alkaessa seloluvultaan sijalla 19. Hän pelaa hyvin ja pääsee jakamaan kolmatta sijaa (3.-6.), ja vertailun jälkeen hänen sijoitus on viides. Pelaaja saa pääsarjaan 8 pistettä ja ratingsarjaan 14 ratingpistettä (19-5=14).

Kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan laskemalla osakilpailupisteet yhteen. Kummassakin sarjassa on oma pistelaskunsa, eikä sarjassa saavutettuja pisteitä voi käyttää toisessa sarjassa. Sama pelaaja voi voittaa palkinnon molemmissa sarjoissa. Sarjojen pistetilanteet ovat nähtävillä TuTS:n kotisivuilla.

Jos yhteenlaskettu pistemäärä sarjassa on kahden tai useamman pelaajan kohdalla sama, vertailukriteerinä käytetään suurinta yksittäisessä osakilpailussa saavutettua pistemäärää. Vertailukriteerillä käydään osakilpailupistemäärät läpi ylimmästä pistemäärästä alkaen.  Vertailuun osallistuva siis putoaa vertailussa, jos hänellä on pistemäärää vähemmän kuin sitä eniten omaavalla. Jos putoajia tai putoamiselta välttyneitä on useita, heidän kesken suoritetaan uusi vertailu (siirtymällä tarvittaessa kohti alempia pistemääriä). Vain jos yhteispistemäärä muodostuu täsmälleen samanlaisista osakilpailupistemääristä, palkinto jaetaan tasan pelaajien kesken.