Olen Anne Johansson, työskentelen pieneläinhoitajana Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasemalla ja asun Keravalla äitini kanssa.

Sain ensimmäisen koirani YO-lahjaksi keväällä 1987 vanhemmiltani. Rodun valitsin nähtyäni tuttavillamme 7-viikkoisen tipsupennun, mutta rotuvalintaani en ole koskaan joutunut katumaan - olen täysin myyty tälle itämaisen tempperamentin omaavalle rodulle.

Näyttelyissä käymisen aloitin "Rodyn" kanssa, ja kun menestystä tuli heti ensimmäisessä näyttelyssä sertin verran, niin pitihän sitä alkaa näyttelysääntöjäkin pikkuhiljaa opiskelemaan... ja kun näyttelykärpänen oli kerran puraissut ei sitä enää voinut lopettaa. Rodysta tulikin valio 15,5 kk ikäisenä viiden näyttelyn jälkeen.

Afgaaninvinttikoira "Jarjam" muutti luokseni joulukuussa 1988, olihan afgaani suuri ihastukseni, kun sellaisen goldenin mustamaskisen (juuri pestyn + harjatun?) olin aikoinaan lentokentällä nähnyt. Jarjamin kanssa harrastin näyttelyiden lisäksi sekä rata- että maastojuoksukilpailuja.

"Jela" on ensimmäinen narttutipsuni ja sen valitsin jo pentuna suvultaan Rodylle sopivaksi, niinpä tuli aika anoa kennelnimi - Shibazhan  ("Rodyn" virallisen nimen, tiibettiläisen kaupungin, Shigatsen ja afganistanissa sijaitsevan Shibarghan nimisen kaupungin mukaan). Myöhemmin minulle selvisi, että Kiinassa on Shibazhan niminen kylä.  Ensimmäinen pentueeni syntyi 03.10.1993.

Kaikki koirani asustavat kotioloissa ja ystävien lapset pitävät huolen siitä, että pennut tottuvat lapsiin heti pienestä. Ennenkaikkea tavoitteenani on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia ja terverakenteisia "perhekoiria", on sitten tulevan omistajan päätettävissä haluaako hän tuoda/antaa minun viedä koiraa näyttelyihin.

Olen kasvattanut nyt 57 pentuetta ja yhteensä pentuja on rekisteröity 185. Kasvateistani 43 on saavuttanut Suomen muotovalion arvon ja lisäksi 16:lla on Suomesta sertivoittoja.  Kansainvälisen valionarvon kasvateistani on saavuttanut 17. 

Sain kasvatustyöstäni arvostetun Vuolasvirta- palkinnon joulukuussa 2001 ja SuKoKan kasvattajapalkinnon 2009.

 

 
 "Jela"

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  Hi !

I'm Anne Johansson. I work in South-Helsinki veterinary clinic as a small animal nurse and I live with my mother at Kerava.

My first dog was tibetan spaniel "Rody" and with him I started showing. He was very successful and already after five dogshows he finished his Finnish champion title.

Afghan hound was my big dream and "Jarjam" moved at me in December 1988. Jarjam also take part in lurecoursing and fieldcoursing competitions.

Breeding of tibetan spaniels I started with "Jela" and my first litter was born in 1993.

In all I have had 57 litters and 185 puppies, from them 43 have achieved Finnish champion title and besides this 16 are FI CC winners. 17 have achieved C.I.B title.