Sir Ascot Isovillakoirat - Standard Poodles

Saksanpaimenkoirani "Kurre"

Kasvattaja: Eva Kajamäki, jolle kiitokset aivan ihanasta koirasta!

Lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, BH-koe suoritettu hyväksytysti

Kurre tässä viimekesänä mielihommassaan uimassa, jota Kurre harrasti viime kesänä lähes päivittäin.

Kurre_uimassa

Vesi_roiskuu

 

Kurre on nyt lähes 2 vuotias, mutta jo viime kesänä osasi jo paljon arkielämäämme helpottavia ja meille molemmille hauskoja asioita. Varsinaiset tottelevaisuusharjoitukset aloitimme vasta tänä talvena. Tietysti siivosti osasi jo ihan pentuna käyttäytyä, siivosti käyttäydytään tilanteessa kuin tilanteessa. Tottelevaisuudesssa Kurre on jo aika hyvä, erityisen iloinen olen Kurren iloisesta ja innokkaasta asentesta sekä ihanasta yhteisymmärryksestä, mikä meillä Kurren kanssa on. Jälki oli meille ihka ensimmäinen juttu, jota aloimme ottaa ihan pikkupennusta lähtien.

Klapien hakua

Kurren ykköstehtävä on klapien hakeminen aitasta. Luulin, että tehtävä voisi olla haastava. Kurren pitää nimittäin hakea klapit asuinrakennuksemme terassilla olevaan koriin aittarakennuksesta, johon sisäänkäynti on aitan toisella puolella kun, missä asuinrakennuksemme on. Kurre kuitenkin osoitti luuloni vääräksi: "helppo homma", on Kurren mielipide. Minun ei enää tarvitse tuoda ainuttakaan polttopuuta itse, vaikka poltan päivittäin puita takassa. Klapien haku on meille molemmille suunnattoman riemun aihe ihan joka päivä.

Kurre tuo harvoin alla olevan kaltaisia "pikkuklapeja" vaan valitsee yleensä isompia ja haastavampia. Niistä ja klapien hausta kuvia löydät kahdesta alla olevasta linkistä.

Voit katsoa alla olevista linkeistä, miten klapien haku sujuu.

Klapia hakemaan
Klapi kotiin

kurre ja klapi

 

Eteenmenoharjoituksia

Eteen

 

Esineiden hakua

Kurrella on hauska tapa, jonka se on kekannut ihan itse. Se tarkkailee lenkillä koko ajan, jos multa tippuu jotain. Jos niin käy, Kurre käy omatoimisesti ilman käskyä hakemassa pudonneen esineen: stidit, hanskan, stendarin tai minkä vaan minulle. Ei välttämättä niin hyvä juttu, jos aikoo kilpailla, mutta erittäin hyödyllinen taito käytännön elämässä.

hanska

Lisää esineidenhakukuvia löydät alla olevista linkeistä:

Täältä löytyy takuulla jotain

Entäs täältä?

Hmm, mitäs täällä?

Tähän loppuun yksi hauskoista tempuista, jonka Kurre on kekannut ihan itse. Pari kertaa pyysin Kurren tuomaan minulle ruokakupin. Nyt Kurre tuo ruokakupin minulle aina heti sen jälkeen, kun kuppi on ruokailun jälkeen tyhjä.

Kurre tuo kupin