VUODEN SKYE 2018

Vuoden 2018 menestyksekkäimmät skyenterrierit palkittiin kerhon vuosikokouksessa helmikuussa. Vuoden skye 2018 on musta uros Cragsmoor Good Fellow, jonka omistavat Carina Kitti, Kirsi Sainio ja Eugene Zaphiris. Vastakkaisen sukupuolen paras oli Hanna Granlundin musta narttu Buckwheater’s Banana Republic.

Vuoden parhaana nuorena palkittiin toistamiseen harmaa uros Buckwheater’s Killarney Fern (om. Hanna Granlund) ja vuoden veteraanin palkinnon pokkasi Marita Utterin ja Kalevi Mikkolan musta narttu Finnsky Jewel.

Lämpimät onnittelut voittajille! Täydet tulokset löydät tästä linkistä.


Vuoden skye 2018 Cragsmoor Good Fellow
© Christa Matikainen


(17.3.2019)


MUUTOKSIA SKYE-LEHTEEN

Skyenterrierikerhon vuosikokous hyväksyi vuodelle 2019 toimintasuunnitelman, jonka mukaan SKYE-lehti ilmestyy vuonna 2019 kahdesti aiemman neljän sijaan. Syynä julkaisukertojen harventamiselle on ensisijaisesti pitkään jatkunut tekijä- ja materiaalipula, mutta myös kasvaneet kustannukset. Kyseessä ei ole lopullinen asia, mikäli tekijäporukkaan saadaan uutta aktiivista verta on julkaisukertojen määrää mahdollista nostaa.

Iloinen uutinen lienee kuitenkin se, että jatkossa SKYE kolahtaa postiluukusta huhti- ja marraskuussa hieman tuhdimpana lukupakettina – sekä kokonaan nelivärisenä! Deadlinet materiaalille ovat 31.3. sekä 31.10. Ilmoitushintoihin muutos tietää pientä nousua (1/1 30€, 1/2 20€).

(17.3.2019)


SKYE TERRIER SPECIALTY 2018

Skyenterriereiden erikoisnäyttely 2018 järjestettiin elokuussa 2018 Marketanpuistossa Espoossa. Näyttelyyn oli ilmoittautunut hieman yli neljäkymmentä koiraa, joista paikan päällä nähtiin 41. Ilma oli mitä mukavin ja näyttelypaikka mainio, murheita tuottivat ainoastaan runsaslukuisina paikalle eksyneet ampiaiset.

Tuomarimme Jan-Erik Ek valitsi päivän kauneimmaksi Hanna Granlundin mustan nartun Buckwheater's Banana Republic, vastakkaisen sukupuolen paras oli kermanvärinen uros Skyeluck Blockbuster (om. Tuula Jantunen). Veteraaneista kaunein oli Daniela Saharin omistama Buckwheater's Critics' Choice, VSP-veteraanina palkittiin Buckwheater's Jack Frost (om. Olli Puolitaipale). Sertit jaettiin pentuesisaruksille Linum the Illusionist (om. Mariina Seppä, Kirsi Sainio ja Mari Langinkoski) ja Linum the Comic (om. Mari Langinkoski ja Solja Huotari). Päivän parhaan kasvattajaryhmän esitti kennel Buckwheater's, jälkeläisryhmistä voiton vei Linum Even Angels Fall.

Täydet tulokset löydät linkistä.ROP Buckwheater's Banana Republic & VSP Skyeluck Blockbuster
© Kati Lönnström


(09.09.2018)


SKYENTERRIEREIDEN TERVEYSTULOKSIA

Skyenterriereiden kyynärnivelen inkongruenssilausuntojen ("etuosakuvaus") kirjaamista Kennelliiton Jalostustietojärjestelmään joudutaan todennäköisesti odottamaan vielä jonkin aikaa. Siihen saakka ylläpidämme listaa virallisesti lausutuista koirista, joiden omistajat ovat antaneet luvan tulosten julkaisuun. Tiedostoon kirjataan myös tieto, mikäli koira on munuaisultrattu ja ultraustuloksesta on toimitettu eläinlääkärin todistus kerhon käyttöön.

Tästä linkistä pääset tiedostoon.

Skyenterrierikerho suosittelee kaikkien skyenterriereiden etuosakuvausta. Lisätietoja tutkimuksesta löydät Terveys-sivulta.


(02.04.2018)


VUODEN SKYE 2017

Vuoden 2017 menestyneimmät skyenterrierit palkittiin vuosikokouksessa 25.2.2018. Vuoden skyeksi valittiin jo toistamiseen Olavi ja Teija Ahposen omistama musta uros Finnsky Unforgetable ja vastakkaisen sukupuolen paras oli kermanvärinen narttu Buckwheater's Critics' Choice, jonka omistaa Daniela Sahari. Vuoden nuori skye-palkinnolla palkittiin harmaa uros Buckwheater's Killarney Fern (om. Hanna Granlund). Vuoden veteraanin palkinto meni Carina Kitin mustalle nartulle Finnsky Hopeful.

Täydet tulokset ovat luettavissa tästä linkistä (pdf).(25.02.2018)

''


EHDOTA TUOMARIA ERIKOISNÄYTTELYIHIN

Tästä linkistä löydät lomakkeen, jolla voit ehdottaa tuomaria Skyenterrierikerhon erikoisnäyttelyihin tulevaisuudessa. Kaikki ehdotukset otetaan mielellään vastaan!

(04.02.2018)


OPEN SHOW 2017

Skyenterrierikerho järjesti muutaman vuoden tauon jälkeen Open shown, johon ilmoitettiin yhteensä 26 koiraa. Tuomarina toimi kaikkien rotujen ulkomuototuomari Rune Fagerström, jonka kiireetön arvoistelutapa ja pitkät ja perusteelliset arvostelut keräsivät erityisesti kiitosta näytteilleasettajilta. Sponsoreina toimivat MUSH sekä Luonnollinen KAMU. Palkinnot näyttelyn kauneimmille oli tuonut myös norjalaisvieraamme Lene Cecilie Ugland.

Open shown BIS oli Anu-Maarit Jokisen Skyeluck Dream Believer ja BIS-2 Buckwheater's Killarney Fern, jonka omistaa Hanna Granlund. Paras veteraani oli Buckwheater's Jack Frost (om. Olli Puolitaipale), paras turisti Uljain Scottish Scirocco (om. Tanja Lahti) ja paras pentu Buckwheater's Nugget of Gold (om. Maija Volotinen). Parikilpailu käytiin väljillä säännöillä ja parhaana palkittiin Mari Langinkosken kasvattamat Linum Angora Attitude ja Linum Ancient Romance

Täydet tulokset löydät täältä.Skyeluck Dream Believer & Buckwheater's Killarney Fern
© Kati Lönnström


(09.09.2016)


SKYENTERRIEREIDEN KYYNÄRNIVELEN INKONGRUENSSI: RÖNTGENKUVAUS JA LUOKITTELU

Tiina Hyvärisen eläinlääketieteen lisensiaatin tutkielma Helsingin yliopistossa on valmistunut. Tutkielmassa käydään läpi kyynärnivelen inkongruenssin röntgenkuvausta ja luokittelua. Toisin sanoen, rotumme etuosakuvaustutkimus on julkaistu! Pääset lukemaan tutkielmaa tämän linkin kautta (pdf): klikkaa tästä.